Китай e предупредил Русия, че използването на ядрено оръжие в

...
Китай e предупредил Русия, че използването на ядрено оръжие в
Коментари Харесай

Данилов за вероятността Русия да използва ядрено оръжие: Китай няма да позволи, Путин е предупреден

Китай e предизвестил Русия, че потреблението на нуклеарно оръжие в Украйна е неприемливо. Това съобщи секретарят на Съвета за национална сигурност и защита на Украйна – Олексий Данилов, представен от изданието Гордон. Изявлението беше направено по време на полемика в границите на форума " Кримска платформа ".

" Това би трябвало да е на първо място политическо решение. (...) Не мисля, че Китай ще допусне, че ще даде единодушие на Путин да употребява тактически нуклеарни снаряди. Още повече, уверен съм, че той към този момент е получил предизвестие по този въпрос. " – разяснява Данилов.

По думите му, " виновните страни схващат “, че използването на нуклеарно оръжие от Русия – " това към този момент не е лимит в връзките Украйна-Русия, това би трябвало да е напълно друга граница ".

" Що се отнася за " плашилките " на Руската федерация за използването на нуклеарно оръжие… Тук светът би трябвало да бъде запитан – а по какъв начин стана по този начин, че Русия стана монополист в нуклеарните оръжия, кой преди време вземаше решенията и би трябвало да носи отговорността, че точно в Русия е съсредоточено цялото нуклеарно оръжие на Съветския съюз? " – уточни Олексий Данилов.

Припомняме, с подписването на Будапещенския меморандум през 1994 година Украйна съобщи на Русия нуклеарния си боеприпас в подмяна на гаранция, че териториалната ѝ целокупност ще бъде обезпечена. Страни по контракта и гаранти за неприкосновеността на украинската територия станаха Съединени американски щати, Англия и самата Русия, която през 2014 година погази личния си ангажимент, нахлувайки в Крим и Донбас.

Превод Faktor.bg
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР