Китай е построил няколко големи военни бази на три острова

...
Китай е построил няколко големи военни бази на три острова
Коментари Харесай

Китай е построил няколко големи военни бази на островите около Тайван

Китай е построил няколко огромни военни бази на три острова към Тайван в Южнокитайско море. Това съобщи министърът на външните работи на Тайван Джоузеф Ву, оповестява

Taiwan warns of ‘enormous’ Chinese military build-up in South China Sea

Taiwan`s foreign minister said on Wednesday (March 20) that China has built " enormous " military bases on three islands surrounding Taiwan`s main holding in the South China Sea, but that Taipei is not looking…
— Point Blank Trading (@_pblanktrading)

„ Китай към този момент е основал доста огромни военни бази в Южнокитайско море на три острова към Тайпин – риф Суби, риф Огнен кръст и риф Мишиф – и всички те са ситуирани много покрай нашия Тайпин “, сподели външният министър.

Според него тайванските управляващи би трябвало да помислят по какъв начин да употребяват мирни средства за решение на казуса със сигурността в Южнокитайско море и да не разрешават на другите да мислят, че Тайван основава компликации.

Според източниците, през последните години Китай е направил огромна рекултивация на своите острови в Южнокитайско море, изграждайки огромни военновъздушни сили и други военни уреди, предизвиквайки сериозна угриженост във Вашингтон и в целия район.

Китайското външно министерство по-рано съобщи, че Пекин има цялостното право да построява и пази това, което смята за своя територия.

Китай ускори военните дейности против Тайван в „ сивата зона “, насищайки регионите към острова с балони, дронове и цивилни плавателни съдове. По този метод Пекин се пробва да измори съперника в навечерието на евентуална открита война.

На фона на увеличението на силите на Китай, министърът на защитата на Тайван Чиу Куо-чен удостовери, че специфичните сили на американската войска са ситуирани на отдалечените острови на Тайван. Той сподели, че тяхното наличие е част от продан и е предопределено да бъде „ опция за учене “ за въоръжените сили на Тайван.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР