Китай е на път да разшири ядрения си арсенал пет

...
Китай е на път да разшири ядрения си арсенал пет
Коментари Харесай

Пентагонът: Китай увеличава 5 пъти ядрения си арсенал до 2030 г. - 1000 бойни глави

Китай е на път да разшири нуклеарния си боеприпас пет пъти до 2030 година до минимум 1000 бойни глави , съобщи Пентагонът в сряда в годишния си отчет за военната мощност на Пекин, доста надграждайки миналогодишната оценка, оповестява " Никеи Азия ".

Изданието за 2021 година " Развитие на военните дейности и сигурността с присъединяване на Китайската национална република " също акцентира подобряването на галактическите и кибервъзможностите на Пекин , до момента в който Народноосвободителната войска напредва към своите цели за рационализация.

" НОАК разполага и продължава да развива качества за даване на благоприятни условия на КНР да се опита да разубеди, възпира или, в случай че бъде подредено, да победи намесата на трета страна по време на огромна акция , като да вземем за пример изключителна обстановка в Тайван ", се споделя в отчета.

Изданието за 2020 година предвижда единствено удвояване на китайските нуклеарни сили през идващото десетилетие от почти 200 бойни глави.

Докато Съединени американски щати имаха 3750 нуклеарни бойни глави към септември 2020 година, съгласно Министерството на защитата, новият контракт за понижаване на стратегическите въоръжения с Русия лимитира броя , който Вашингтон може да разположи фактически до 1550 .

Китай, който не е страна по контракта Нов СТАРТ, е подготвен да се приближи до този предел.

Докладът бие паника за вложенията на Китай в платформи за нуклеарни оръжия , като бомбардировачи и подводници. Очевидно задачата е да се подсигурява, че Пекин може да нанася удари по цели в континенталната част на Съединени американски щати , заобикаляйки американските системи за противоракетна защита, за да разубеди Вашингтон да се намеси в спор в Тайванския пролив или Южнокитайско море .

Докладът показва, че Китай може да е основал " зараждаща се нуклеарна триада с балистични ракети , изстрелвани от въздух и подводници, дружно със своите наземни междуконтинентални балистични ракети, което му дава по-голяма резистентност при положение на удар против неговия нуклеарен боеприпас.
 Организация на обединените нации: Рискът от нуклеарно заличаване доближи недопустимо равнище
Организация на обединените нации: Рискът от нуклеарно заличаване доближи недопустимо равнище

Изуми Накамицу предизвестява за възходящата неприязън сред нуклеарните сили

Съобщените от това лято проби на китайски хиперзвукови оръжия с нуклеарна способнос т също способстват за задачата за придобиване на дарба за благонадежден удар по американски цели . Оръжието може да лети с повече от пет пъти скоростта на звука и да лети по неправилна траектория, като и двете биха създали извънредно мъчно прихващането на актуалните системи за противоракетна защита.

По-нататъшната нуклеарна агресия от страна на Китай може да сложи под въпрос успеваемостта на американския нуклеарен чадър , на който Япония разчита за въздържане на офанзиви. Заплахата от възмездие може да стане по-малко достоверна, в случай че Пекин види, че Вашингтон се колебае да отбрани съдружник си от боязън от ответен удар на лична територия на Съединени американски щати.

Вашингтон ще подсигурява, че американските съдружници и сътрудници имат " необятни благоприятни условия да споделят своите възгледи и опасения с нас ", сподели висшият чиновник на защитата. Очаква се Съединени американски щати да се съветват тясно с Япония, Южна Корея и европейски страни по отношение на прегледа на нуклеарната позиция , който се прави от администрацията на президента Джо Байдън.

" Бихме желали да имаме по-добра визия за техните планове " за нуклеарното струпване , сподели служителят за Китай. Тъй като напрежението към момента е високо и разговорът сред чиновниците в защитата е нищожен, Вашингтон не може да получи цялостна визия за проектите или политиките на Пекин , което подхранва съмнението, което рискува да подклажда конкуренция във въоръжаването.

Докладът демонстрира дълбока угриженост по отношение на сюжета на спор към Тайва н, като категорично се загатва китайската тактика против достъп/отказ на зона. Китай разполага с огромен брой и многообразие от ракетни системи , които му разрешават да нападна всевъзможни военни кораби или изтребители , които се доближават прекомерно близо.

НОАК предходната година стартира да разполага с DF-17, балистична ракета със междинен обхват с хиперзвукова дарба - първата оперативна хиперзвукова оръжейна система в Китай, съгласно отчета. Той също по този начин отбелязва възходящия брой балистични ракети със междинен обхват DF-26, които са в положение да доближат Гуам .
 Пентагонът не се интересува от думите на Китай, а капацитета с нуклеарна опасност
Пентагонът не се интересува от думите на Китай, а капацитета с нуклеарна опасност

Генерал Хейтън: Всичките им нуклеарни оръжия са за Съединени американски щати, би трябвало да сме подготвени

Китай е ускорил качествата на база машинизация, информационин и интелигентни технологии на своите въоръжени сили , съгласно отчета, акцентирайки софтуерното развиване и интеграция в границите на китайската военно-гражданска тактика за синтез, както и очаквайки по-нататъшно потребление на изкуствен интелект.

" Ако бъдат осъществени, задачите за рационализация на НОАК през 2027 година биха могли да обезпечат на Пекин по-надеждни военни благоприятни условия в непредвидени обстановки за Тайван ", предизвестява отчета.

Той също по този начин акцентира " по-голямата световна роля " на Китай , в това число доставката на ваксини против ковид в чужбина, като се показва, че НОАК предходната година " продължи да възстановява наличието си в чужбина и да построява по-тесни връзки с задгранични военни, основно посредством помощ, обвързвана с COVID-19 ".

Пекин " евентуално е обмислил " военни уреди в Обединените арабски емирства, Кения, Танзания и Таджикистан , наред с други страни, в допълнение към съществуващата си база в Джибути, съгласно отчета.

" Глобална военна логистична мрежа на НОАК и военни уреди на НОАК могат както да попречат на военните интервенции на Съединени американски щати, по този начин и да поддържат настъпателните интервенции против Съединените щати с развиването на световните военни цели на КНР ", се споделя в отчета.

Що се отнася до кибервойната , отчетът предвижда, че " фокусът на НОАК върху интегриран метод към кибер домейна, употребяващ съвременни технологии, евентуално ще докара до възстановяване на способността на НОАК да организира кибер интервенции през идващите няколко години . "

Китай също по този начин усъвършенства своите качества в региона на електронната война и космоса , които целят да пречат на достъп до такива значими активи като спътници, се споделя в отчета.
 В Пентагона виждат риск след 76-те години мир сред великите сили Обновена
В Пентагона виждат риск след 76-те години мир сред великите сили

Ген. Марк Мили желае армията на Съединени американски щати бързо и фундаментално да се промени, " с цел да не се окаже от неверната страна на спора "
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР