Китай е на път да приключи сливането на двете най-големи

...
Китай е на път да приключи сливането на двете най-големи
Коментари Харесай

Китай ще обедини две големи корабостроителни компании с цел създаване на огромен производител


Китай е на път да завърши сливането на двете най-големи корабостроителни компании в страната - China Shipbuilding Industry Corp. (CSIC) и China State Shipbuilding Corp. (CSSC), с което ще сътвори държавна промишлено - военна компания, с която ще изпревари интернационалните си съперници.

Според документите, регистрирани на тържищата, отдели към фирмите CSIC и CSSC, създават дружно проект за осъществяване на стратегическо реструктуриране. Тази стъпка ще даде опция за основаване на голям производител, който ще създава всичко – от самолетоносачи и бойни кораби до товарни кораби и петролни танкери, излиза наяве от обява на Bloomberg.

Новата конструкция, обсъждана към този момент повече от година по данни на организацията ще носи доходи, които най-малко два пъти ще надвишават общите доходи на южнокорейските Hyundai Heavy Industries Group (HHI), Daewoo Shipbuilding & Marine Engineering Co. (DSME) и Samsung Heavy Industries Co. - трите най-големи корабостроителни компании в света по пазарна стойност.

CSSC и CSIC са основани през юли 1999 година в границите на напъните, ориентирани към повишение на конкуренцията и успеваемостта на предприятията от отбранителния бранш на страната. Планът за преструктуриране на фирмите към момента не е дефинитивно приключен и ще изисква също по този начин утвърждение на регулаторните органи.
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР