Китай е известен със свръхдинамичната си финансова система и „сенчесто

...
Китай е известен със свръхдинамичната си финансова система и „сенчесто
Коментари Харесай

Голите заеми - новата и опасна мода при кредитирането в Китай

Китай е прочут със свръхдинамичната си финансова система и „ сенчесто кредитиране “, което с изключение на до сериозна задлъжнялост към този момент води и до други, по-големи крайности.
В най-многолюдната страна в света се раздават заеми по интернет против съвсем никакви обезпечения, а от известно време е съвременно да се отпускат заеми в подмяна на голи фотоси и видеоклипове.
За да получат сходен заем, кредитополучателите би трябвало да си създадат селфи, като са длъжни да държат персоналните си карти пред тях, тъй че персоналните им данни ясно да се виждат.
Кредитополучателите също би трябвало да създадат видеоклип (в който също би трябвало да бъдат голи), като посочат името си, името на заемодателя, размера на заема и лихвата, датата на погашение и обещанието, че при положение, че не могат с цел да изплати заема, те ще би трябвало да „ се изправят пред последствията”.
Получателите на сходни заеми за най-често сред 18 и 25-годишни дами, които учат в университет или лицей.

Ако заемът не бъде изплатен в точния момент, голите фотоси ще бъдат оповестени в интернет или да бъдат показани на фамилиите на неизрядните платци. Понякога кредиторите оферират заемът да бъде изплатен посредством полови услуги.
Феноменът „ гол заем “ притегли вниманието на обществеността в Китай, откакто в интернет изтекоха най-малко 10 гигабайта голи фотоси и видеоклипове за „ голи заеми “, раздавани в китайската онлайн платформа за взаимно разпределяне на заеми Jiedaibao. Сред пострадалите са 161 кредитополучатели, главно дами сред 17 и 23 години.
Китайските милениали всеобщо разчитат на онлайн заеми за покупката на коли, смарт телефони и друга потребителска електроника, първокласни артикули и доста от тях стават жертва на „ голите заеми “. Според някои, тази наклонност е знак за засилващите се консуматорски настройки измежду по-младото потомство на Китай.
" Феноменът „ гол кредит” разкрива казуса на актуалната младеж; че възходящото им предпочитание за материално благосъстояние е все по-несъвместимо с действителните им житейски обстановки ", настояват психолози и финансови специалисти.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР