Китай е изпреварил САЩ като водеща дестинация в света за

...
Китай е изпреварил САЩ като водеща дестинация в света за
Коментари Харесай

Китай e на първо място по привличане на нови чуждестранни инвестиции

Китай е изпреварил Съединени американски щати като водеща дестинация в света за нови директни задгранични вложения, сочат данни на Организация на обединените нации, съобщи BBC.
Новите вложения в Съединени американски щати от задгранични компании са спаднали съвсем на половина през 2020 година, което е довело до загубата на нейния статут на страна „ номер едно ” по този индикатор.
За разлика от Съединени американски щати, данните на Организация на обединените нации демонстрират, че директните вложения в китайски компании са се повишили с 4%, поставяйки го преди всичко в света.
 Рeпортаж: Защо китайската стопанска система пораства, макар тежкия локдаун Рeпортаж: Защо китайската стопанска система пораства, макар тежкия локдаун
" Точно преди година 11-милионният град Ухан осъмна в цялостна карантина поради бързото разпространяване на новия ковид. Тогава даже о...
Първото място демонстрира на международната икономическа сцена.
Китай е имал 163 милиарда $ приток на нови вложения през предходната година в съпоставяне със 134 милиарда $, привлечени от Съединени американски щати, се споделя в отчета на Конференцията на Организация на обединените нации по търговия и развиване (UNCTAD).
През 2019 година Съединени американски щати са привлекли 251 милиарда $ нови директни задгранични вложения, до момента в който Китай – единствено 140 милиарда $.
Докато Китай може да е номер едно за нови задгранични вложения, Съединени американски щати към момента преобладават, когато става въпрос за общи задгранични вложения.
 Китай е единствената велика мощ с икономическа агресия макар пандемията Китай е единствената велика мощ с икономическа агресия макар пандемията
Брутният вътрешен артикул (БВП) на Китай е повишен с 2,3% през 2020 година, съгласно публични данни, потвърждаващи, че стопанската система на азиат...
Това е разследване от десетилетията, в които Съединени американски щати са се утвърдили като най-привлекателното място за задграничните компании, които желаят да разширят активността си в чужбина.
Но специалистите споделят, че цифрите акцентират последователното придвижване нагоре към центъра на световната стопанска система, която от дълго време е доминирана от Съединени американски щати - най-голямата стопанска система в света.
Китай, който понастоящем е в положение на комерсиална война със Съединени американски щати, се чака да ги изпревари и като най-привлекателна за общи непознати вложения до 2028 година, съгласно английския Център за стопански и бизнес проучвания (CEBR).
Още:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР