Китай — най-големият пазар за автомобили в света, обмисля забрана

...
Китай — най-големият пазар за автомобили в света, обмисля забрана
Коментари Харесай

Най-големият автомобилен пазар забранява коли на бензин и дизел

Китай — най-големият пазар за коли в света, обмисля възбрана на производството и продажбата на коли и ванове с стандартни мотори, задвижвани от бензин или дизел, предава BBC.

Заместник-министърът по промишлеността на страната съобщи, че е почнал " съответните проучвания ", само че дефинитивно решение за датата на влизане в действие на възбраната към момента няма.

" Тези ограничения сигурно ще донесат дълбоки промени за нашата автомобилна промишленост и развиването й ", сподели Син Гуобин пред Xinhua.

През последната година в Китай са създадени 28 милиона автомобила — към една трета от всички създадени в света.

Забрана за продажбата на бензинови и дизелови коли към този момент има във Англия и Франция. Тя ще влезе в действие от 2040 като част от напъните за справяне със замърсяването на въздуха и нездравословните излъчвания.

Няколко автомобилни производители пък към този момент обявиха, че ще създадат стъпката напред. Volvo, притежаван от китайската компания Geely, съобщи, че всичките й модели ще бъдат задвижвани от електричество от 2019 година Миналата седмица сходно желание изрази и Jaguar Land Rover. Renault-Nissan, Ford и General Motors също работят интензивно по създаването на електрически коли в Китай.

Автомобилните производители се борят за дял от китайския пазар преди въвеждането на нови правила, които би трябвало да решат казуса със замърсяването на въздуха. Китай желае електрическите коли да дават отговор за най-малко една пета от продажбите на коли до 2025 година Така от 2018 година най-малко 8% от продадените коли би трябвало да са електрически или хибриди, като през 2020 година този % ще скочи до 12.

Промяната ще има огромен резултат и на пазара на нефт. Китай е вторият максимален потребител в света след Съединени американски щати.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР