Китара, разбита от Кърт Кобейн, покойният фронтмен на американската рок

...
Китара, разбита от Кърт Кобейн, покойният фронтмен на американската рок
Коментари Харесай

Продадоха разбита китара на Кърт Кобейн за изумителните $600 хил.

Китара, разрушена от Кърт Кобейн, починалият фронтмен на американската рок група „ Нирвана “, беше продадена на търг за близо 600 хиляди $.

Счупеният черен Fender Stratocaster се очакваше да бъде продаден за една десета от тази сума на съботния търг в Hard Rock Cafe в Ню Йорк.

Кобейн, който посегна на живота си през 1994 година, беше прочут с интензивните си осъществявания. Точно тази китара е унищожена до момента в който „ Нирвана “ работели по албума Nevermind при започване на 90-те години. Тя е съединена още веднъж, само че на нея към този момент не може да се свири.

Инструментът е подписан от тримата членове на групата със сребърен маркер. Той също по този начин включва особено обръщение от Кобейн към неговия другар и музикален помощник Марк Ланеган, който умря предходната година.

Кобейн, който постоянно написа неверно личното си име, подписва инструмента „ Kurdt Kobain “

Кобейн закупи международна популярност при започване на 90-те години като креативната мощ зад „ Нирвана “.
Известно е, че пионерът на гръндж музиката е разрушил няколко Fender Stratocasters по време на кариерата си.

„ Той беше сърдит и това можеше да се усети на сцената. Можеше и да се усети по метода, по който се отнасяше към инструментите си “, споделя Коди Фредерик от Julien’s Auctions пред организация AFP.

Fender Stratocaster влезе в продажба с приблизителна цена от 60 хиляди до 80 хиляди $. Julien’s назова крайната оферта от $596 900 „ удивителна “.

Според аукционната къща Кобейн е дал китарата на Ланеган по време на северноамериканския стадий от турнето Nevermind на „ Нирвана “ през 1992 година

Самоличността на купувача не е известна. Аукционерите показват, че предходния притежател е Тони Палмър.

Преди две години акустичната китара, употребена от Кобейн за именитото му осъществяване на MTV Unplugged в края на 1993 година, беше продадена за 6 милиона $.

Продължаващата тридневна ликвидация на Julien включва сувенири и от други музикални митове, в това число Елвис Пресли, Фреди Меркюри, Джанет Джаксън и Доли Партън.

Етикети: китараКърт КобейнНирвана
Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР