Китаецът Дин Лирен откри актива си в турнира на претендентите

...
Китаецът Дин Лирен откри актива си в турнира на претендентите
Коментари Харесай

Дин Лирен срази Каруана за първа победа на турнира на претендентите

Китаецът Дин Лирен откри актива си в шампионата на кандидатите за международната купа по шахмат в Екатеринбург, откакто в партия от третия кръг записа зрелищна победа с белите фигури против поставения под номер 1 Фабиано Каруана (САЩ).

След двете загуби, които претърпя в първите два дни, Дин бе опрян до стената, само че съумя да отговори по най-хубавия метод. Номер 3 в международната класация не се впечатли изключително от ексцентричните решения на Каруана в дебюта и бързо доближи до доста по-добра позиция, която трансформира в първа точка на 59-ия ход.

Другите три партии от днешния ден - Аниш Гири (Нидерландия) против Максим Вашие-Лаграв (Франция), Александър Гришчук (Русия) против Ван Хао (Китай) и Кирил Алексеенко (Русия) против Ян Непомнящи (Русия), приключиха с ремита.

По този метод, след първите три кръга, отпред в класирането с 2 точки са Непомнящи, Вашие-Лаграв и Хао, следвани от Каруана и Гришчук с по 1,5 точки и Дин, Гири и Алексеенко с по 1 точка.

В петък е първият почивен ден за шахматистите, а в събота шампионатът продължава с партиите от четвъртия кръг - Каруана против Непомнящи, Хао против Алексеенко, Вашие-Лаграв против Гришчук и Дин против Гири.

Турнирът на кандидатите в Екатеринбург (Русия) е с награден фонд 500 000 евро, а спечелилият от него ще играе в края на годината с норвежеца Магнус Карлсен за международната купа по шахмат.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР