Киша с извара и маслини мога да ям на закуска,

...
Киша с извара и маслини мога да ям на закуска,
Коментари Харесай

Киш с извара и маслини

Киша с извара и маслини мога да хапвам на закуска, обяд и вечеря.

Необходими Продукти

● брашно - 250 г
● яйца - 5 бр.
● масло - 100 г
● сол
● вода - 1 с.л.
● олио
● лук - 2 глави
● захар - 1 щипка
● извара - 250 г
● сирене - 100 г
● маслини - 50 г
● кренвирши - 2 бр.
● черен пипер
● самардала - по избор

Начин на подготвяне

Брашното се пресява в огромна купа. Маслото се разтапя и се прибавя към брашното. Чукват се двете яйца. Добавя се водата и щипка сол и се замесва маслено тесто.

Когато тестото е готово, се поставя в хладилника.

Лукът се почиства и нарязва на ситно. В тиган се загрява олио и лукът се запържва с щипка захар. Отстранява се от котлона. Маслините се нарязват на лентички и костилките се отстраняват.

Кренвиршите се нарязват на кубченца. Към запържения лук се прибавят изварата и сиренето се натрошава. Добавят се маслините и кренвиршите. Овкусява се с черен пипер и сол, в случай че е належащо, съгласно солеността на изварата и сиренето.

Самардалата подхожда на млечните артикули и по избор може да се добави. Чукват се останалите 3 яйца. Сместа се разбърква. Подготвя се намазнена форма за киш.

Тестото се изкарва от хладилника и се разточва във формата на съда. Разстила се във формата, като би трябвало да има и малко по стените като ръб. Надупчва се с вилица, с цел да не се надува.

Изсипва се сместа с извара. Разпределя се отмерено. Печете вкусния киш до подготвеност в авансово загрята на 190 °C фурна.

Киша с извара и маслини мога да хапвам на закуска, обяд и вечеря.

Източник: recepti.gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР