Киселото зеле е типичен продукт в зимното меню на българитe.

...
Киселото зеле е типичен продукт в зимното меню на българитe.
Коментари Харесай

Киселото зеле ни помага да отслабнем

Киселото зеле е характерен артикул в зимното меню на българитe.

То освен ни доставя с сила, само че и съдържа съставки, които оказват помощ в предварителната защита и лекуването на съответни болести, напомня радио „ Дарик “.

И още нещо, то ни оказва помощ да отслабнем. Ето за какво:

Киселото зеле съдържа доста фибри, минерални субстанции, органични киселини, захари.

В него има доста микроелементи като калий, желязо, магнезий, цинк. Киселото зеле е един от най-важните източници на витамин С през зимата, на каротин, В1, В2, РР, К. Витамин С е нерушим даже и при термична обработка. А той е главен витамин в битката с грипа и вирусните болести.

Киселото зеле е извънредно нискокалорично и по тази причина е идеално за диети. В 100 грама кисело зеле се съдържат единствено 27 ккал, 6,8 грама въглехидрати, 0,1 грама лой, 1,8 грама протеин.В него има и доста тартронова киселина, която пречи на натрупването на ненужно тегло. Тя потиска процеса на преобразяване на въглехидратите в мазнини.

Зелето съдържа диетични фибри в огромни количества. То има нулева калоричност, което значи, че преправянето му изисква повече сила, в сравнение с то дава.

По време на ферментацията зелето създава ензими, което способства за фиксирането на всички потребни микро и макро детайли по влакната на зеленчука, повишавайки потребните им свойства.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР