Киселото зеле е една от най-известните пробиотични храни, а те

...
Киселото зеле е една от най-известните пробиотични храни, а те
Коментари Харесай

Какво ще се случи с тялото ви, ако ядете кисело зеле всеки ден?

Киселото зеле е една от най-известните пробиотични храни, а те са освен превъзходен източник на хранителни субстанции, само че и най-хубавият метод за набиране на живи потребни бактерии в чревната микрофлора, написа изданието.

Тайната на изгодите от киселото зеле се крие във ферментацията. Това в действителност е способ за консервиране, който трансформира химичния състав на храната по натурален метод. В развой на ферментация въглехидратите се трансформират или в алкохоли и въглероден диоксид, или в органични киселини. 

Редовната консумация на ферментирали храни подкрепя имунното здраве, функционалността на храносмилателната, когнитивната и ендокринната система.

Запознайте се с 5 от изгодите от постоянната консумация на кисело зеле.

1. Подобряване функционалността на имунната система
Супер елементарен метод да си създадем вкусно кисело зеле
Няма по какъв начин да не знаем за трайните изгоди от ферментиралите зеленчуци под форма на туршия. Те са наложителни за софрата на всяко семейств...

Една от най-важните изгоди от потреблението на кисело зеле е доставянето на живи пробиотични бактерии в храносмилателния тракт.

И защото към 70% от клетките на нашата имунна система се намират в червата, пробиотиците може да подкрепят за възстановяване на цялостното здравословно положение.

Много болести и положения, в това число алергии, нетърпимост към храни и възпалителни болести, стартират с микробен дисбаланс в червата.

Проучване, оповестено в National Library of Medicine, потвърждава че пробиотиците могат да оказват помощ за понижаване на диария, устойчивост към антибиотици, колит, гъбични инфекции, възпалителни болести на червата, запек и даже някои форми на рак.

2. Подобряване на храносмилателната функционалност
Най-лесният и прелестен метод да си извършите КИСЕЛО ЗЕЛЕ
Зимата рядко минава без кисело зеле, което се подготвя в огромна част от домовете. Хората избират домашното кисело зеле пред купенот...

В развой на ферментация на киселото зеле стартира размножаване на бактерията Lactobacillus plantarum. Този пробиотичен вариант е изключително ефикасен за лекуване на храносмилателни разстройства като синдром на раздразнените вътрешности (IBS).

Проучване от 2003 година, оповестено в Journal of Applied Environmental Microbiology, потвърждава изгодите на киселото зеле върху храносмилателния тракт.

3. Намаляване на възпалението

Основна причина за автоимунните болести е възпалението. Въпреки че възпалението е натурален развой, при който тялото се бори с инфекцията, неговото хронифициране има отрицателен резултат.

Полезните бактериални варианти в киселото зеле могат да оказват помощ за повишение на NK клетките (бел. ред. от англ. - " natural killers " ). Тези кафези са виновни за управлението на възпалителните реакции и метода, по който тялото реагира на тях.
Ако зелето в бидона не се получава, значи допускате някоя от тези ГРЕШКИ
Киселото зеле е измежду най-приготвяните туршии за зимата. Освен, че е апетитен, ферментиралият зарзават е също толкоз потребен. Той си е за...

Чрез понижаване на общото инфектиране в стомашно-чревния тракт, понижава податливостта към чревни разстройства, както и вероятността от увреждане на сензитивната лигавица на червата. Това от своя страна може да помогне за попречване и изцеление на проблеми като синдром на пропускливите вътрешности и улцерозен колит.

4. Подобряване на настроението и поддържането на прочувственото здраве

Когато се чувствате уплашени или нервни, е допустимо да се оплаквате даже от гадене. Или когато сте тъжни, може да загубите вкус.

Проучвания, оповестени в Sciencedirect, демонстрират, че киселото зеле може да усъвършенства настроението и да помогне за понижаване на признаците на меланхолия.

5. Набавяне на антиоксиданти и предварителна защита на рак
Киселото зеле може да е доста ОПАСНО за тези хора
Киселото зеле се подрежда измежду главните артикули в българската кулинария през студените месеци от годината. С него можем да си подготви...

Подобно на други кръстоцветни зеленчуци, зелето също съдържа селекция от фитонутриенти, в това число изотиоцианати и индоли. Клиничният разбор, оповестен в Frontiers, потвърждава, че тези характерни фитонутриенти имат способността да защищават от образуването на ракови кафези.

Друг значим член на тази група фитонутриенти е сулфорафанът, за който е открито, че се бори с раковите кафези.

Червеното зеле съдържа специфичен клас антиоксиданти, наречени антоцианини - тип флавоноиди, които са виновни и за синия цвят на боровинките.

Антоцианините са мощни антиоксиданти, за които е потвърдено, че оказват помощ за понижаване на риска от сърдечно-съдови болести и някои когнитивни разстройства.

Важно: Статията е само с осведомителен темперамент! Предоставената в нея информация не може да размени консултацията със експерт и рекомендациите, дадени от него за лекуване и уравновесено хранене!

Още от ЛЮБОПИТНО:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР