Кирило Буданов се закани на Русия. Той заяви, че украинските

...
Кирило Буданов се закани на Русия. Той заяви, че украинските
Коментари Харесай

Буданов се закани на Русия: Атаките в Крим са само началото

Кирило Буданов се закани на Русия. Той съобщи, че украинските офанзиви в анексирания от Русия Крим ще се засилят. Ръководителят на украинското военно разузнаване (ГУР) стигна и по-далеч. По думите му това е единствено началото.

„ През 2023 година във краткотрайно окупирания Крим бяха осъществени първите украински нахлувания, макар че някои ги смятаха за невъзможни. И това е единствено началото. Това дава вяра, изключително на украинците в Крим, които живеят под съветска окупация към този момент 10 години и доста от които бяха почнали да губят кураж “, съобщи Буданов.

„ Северната част на Черно море е под украински надзор, с платформи за рандеман на газ “. А „ морските коридори за експорт на зърно още веднъж действат, въпреки и да има опасности поради войната “, добави той.

Крим, анексиран от Москва през 2014 година, е основен район за логистиката на съветските сили, окупирали част от Южна Украйна.

Тази територия постоянно е обект на набези от украински ракети и дронове

„ От друга страна, на терен и от двете страни доста интензивното потребление на ударни дронове направи невъзможни както съветските, по този начин и украинските офанзиви “, счита ръководителят на ГУР.

Той цитира и „ гъстотата на минните полета, невиждана от Втората международна война “.

Запитан за душевното положение на украинското население две години след нашествието, той призна, че е „ изтощен “.

„ Войната стартира преди 10 години в Донбас, а пълномащабното навлизане е в ход от 2022 година насам. Недостигът на бойци става забележителен, въпреки и да не е обезпокоителен “, добави той.

Дебатът за мобилизацията бушува от седмици в Украйна, а разглеждането на противоречивия законопроект беше отсрочено от депутатите

Запитан за опцията за договаряния с Москва, той счита, че „ в този момент не е подобаващият миг. Преговорите стартират, когато най-малко едната страна, в случай че не и двете, има интерес. Този случай не е подобен “.

Преди време той разгласи, че опцията за кротичък излаз от войната е намаляла доста

Източник: БГНЕС

Още вести четете в категорията Свят

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР