Кирил Петков в студиото на Нова телевизия коментира накратко шпионските

...
Кирил Петков в студиото на Нова телевизия коментира накратко шпионските
Коментари Харесай

И Кирил Петков даде заден за сливането на двете разузнавания

Кирил Петков в студиото на Нова телевизия разяснява в резюме " шпионските кавги " от последните дни - и повдигането на обвинявания против. Открояващото се е, че и двата случая се вижда по какъв начин българските служби работят в следствие, вторично на дейностите на непознати служби, даже и на тези на Република Северна Македония. Но в ДАНС има пропуски и това е от дълго време известно, изясни Кирил Петков. Затова и е нужна цялостна промяна в службите, освен промяна по върховете.

Съпредседателят на " Продължаваме промяната " даде анонс, че може да се отстъпи от концепцията за обединение на ДАР и военно разузнаване, каквато концепция стартира съдружният му сътрудник Атанас Атанасов. Припомняме, Атанасов разгласи предходната седмица, че има поддръжка на болшинството, само че тази седмица от ГЕРБ и Движение за права и свободи се изрекоха негативно и той хвърли оставката си като ръководител на комисията по службите в Народното събрание.

е вдигнал аления картон с оставката си като ръководител на комисията по службите, само че това не значи, че ПП/ДБ се отхвърлят от промяна там. Бившият министър председател Кирил Петков не би се учудил военачалник Атанасов да се върне в следствие на поста ръководител, като види, че промяната тръгне в вярната посока. А това е изцяло допустимо да стане под, защото Рашков и Атанасов работят в тази комисия в " тандем ". Кирил Петков има вяра, че идната седмица още веднъж ще седнем на масата на договарянията и ще се върнем в вярното русло на промяната ", въпреки и не с великански стъпки. Тази убеденост му дава гласувания в четвъртък закон на КПКОНПИ, който бил най-хубавия и сигурно работещ. " Случилото се предходната седмица ми дава религия, че можем да реализираме нашите цели и работещ механизъм за това ", съобщи Кирил Петков в студиото на Нова телевизия, въпреки и да не отговори непосредствено на въпрос дали има вяра в ГЕРБ.

Въпреки че съобщи " можете да ни наричате както желаете ", Кирил Петков посочи, че " сглобката " не е коалиция , защото няма съдружно съглашение и систематизиране съгласно него на местата в държавното управление. Вярва обаче, че ще се съблюдава съглашението сред двете партии, че промяна на министри може да има след ротацията единствено със единодушието и на двете партии.

За Кирил Петков уточни, че те не вземат участие в ръководството, въпреки и да е видна положителната съгласуваност сред Движение за права и свободи и ГЕРБ още през цялото време. " Движение за права и свободи не са част от сглобката, само че до момента в който те поддържат нашите цели, не можем да им се сърдим за техния PR ", изясни Кирил Петков и уточни, че за същинските промени има трябват 160 депутата. Обясни и че нямат различен вид в пленарна зала, защото и " Възраждане ", и Има Такъв Народ са безусловно деструктивни. " Сега и седят дружно и аз даже не мога да ги различа ", съобщи Кирил Петков.
 Има Такъв Народ приветстваха ГЕРБ и Движение за права и свободи, че се отхвърлиха от концепцията за обединение на службите
Има Такъв Народ приветстваха ГЕРБ и Движение за права и свободи, че се отхвърлиха от концепцията за обединение на службите

Сливане би провокирало институционално стеснение освен в България, а и отвън нея
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР