Кирил Петков се опитва да заобиколи споразумението за Република Северна

...
Кирил Петков се опитва да заобиколи споразумението за Република Северна
Коментари Харесай

Трифонов: Петков се опитва да заобиколи споразумението за РСМ

Кирил Петков се пробва да заобиколи съглашението за Република Северна Македония. Това съобщи Слави Трифонов в пост във Фейсбук.



„ За страдание, министър председателят Кирил Петков от самото начало се пробва да заобиколи това съглашение и да отхвърли ветото на България без никакви условия. Той желае до края на юни да стартират договаряния със северномакедонците, без да има никакви юридически гаранции за спазването на правата на българите в тази страна. Уточнявам, че това той правеше без да съгласува изказванията и дейностите си освен с дипломатите от Министерство на външните работи, само че и без координиране с съдружните сътрудници, камо ли с Народното събрание ", разяснява водачът на „ ИТН ".

Според Трифонов в този момент не е време нито за нови избори, нито за разтърсвания. 

Лидерът на Има Такъв Народ подлага на критика премиера и поради новия началник на Българска народна банка. 

„ Днес с учудване разбрах, че Кирил Петков си е разрешил да направи извънредно нецензурна, груба и невъзпитана подготовка в персонален проект към господин Любомир Каримански, претендент за шеф на Българска народна банка. От почитание към вас няма да изтъквам точните му думи. Искам единствено да му припомня, че изборът за началник на Българска народна банка е от компетенцията на Народното събрание, а не на Министерски съвет ", написа Трифонов.

 
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР