Кирил Петков отговори във Фейсбук на днешните твърдения на Бойко

...
Кирил Петков отговори във Фейсбук на днешните твърдения на Бойко
Коментари Харесай

Петков отвърна на Борисов: Диверсифицира го набързо

Кирил Петков отговори във " Facebook " на днешните изказвания на Бойко Борисов, че и по време на неговото ръководство е имало диверсификация на доставките на природен газ. По-рано през днешния ден Борисов приказва на партийно заседание на ГЕРБ в Бургас.

" Турски поток - 3 милиарда лв. - 0% от потенциала на тръбата е за България, 0% диверсификация. Гръцката връзка - 0.5 милиарда лв. - 100% от потенциала на тръбата е за България и български експорт, незабавно диверсифицира 1/3 от годишното ползване на страната ни, на стойност 1/3 от цената на Газпром.

(Интересен факт: цената на километър строителство за Турски поток е два пъти по-висока от тази за гръцката връзка, макар по-лекия терен). Без спомагателен коментар. " Това написа Петков в профила си.

Снощи Делян Добрев от ГЕРБ съобщи, че откриването на интерконектора през вчерашния ден било подправено, още не течал газ. Същото съобщи през днешния ден и Борисов в Бургас. Нарече откриването " бутафорно ". А азербайджанският газ, който тече през интерконектора, както бе обявено през вчерашния ден в Комотини, бил контрактуван още от Георги Първанов. Което е по този начин, само че по време на ръководството на ГЕРБ беше направено всичко допустимо газ, друг от съветския, да не идва в България. Днес с присъщата си надменност Борисов прикани Петков преди разпускането на Народното събрание да прокара закон от два реда, в който се не разрешава в България да се внася съветски газ. Така щял да спре опасенията, че служебното държавно управление ще продължи контракта с " Газпром ". " Обещавам му поддръжката на моите депутати ", великодушно съобщи Борисов.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР