Кирил Петков обвини някой или кой“, че се обадил тази

...
Кирил Петков обвини някой или кой“, че се обадил тази
Коментари Харесай

ПП искали комисия за Радостин Василев, но им я взели през нощта

Кирил Петков упрекна „ някой или кой “, че се обадил тази нощ на ГЕРБ и Движение за права и свободи, с цел да накаже Политическа партия за сигнала им против Весела Лечева
Неочаквано, парламентарната Комисия по младежта и спорта се трансформира в „ ябълка на раздора “ за разпределението на ръководители на парламентарни комисии. „ Продължаваме промяната “ оповестиха, че им е открадната комисията, отпред на която желали да сложат някогашния състезателен министър Радостин Василев, тъй като е „ герой против корупцията “.

Според Политическа партия, това се случвало, тъй като през вчерашния ден са пуснали сигнал против служебния състезателен министър Весела Лечева.

Сигналът гласи буквално: „ Весела Лечева не е напуснала четири сдружения с нестопанска цел, където е представляващ или член на директорски орган. В качеството си на министър на младежта и спорта инициира прекачване на неподвижен парцел от Министерство на младежта и спорта към Национална спортна база, а точно Стрелбищен комплекс „ Гео Милев “. Този комплекс се употребява от федерация „ Български стрелкови съюз “, чийто ръководител и представляващ е Весела Лечева. Освен това тя предлага на Министерски съвет да трансферира 3 милиона лв. на ММС от централен бюджет и след това от ММС към НСБ за ремонт на стрелковия комплекс, който се употребява от Български стрелкови съюз, представляван от Весела Лечева. Контролът по разходване на средствата е предоставен на Весела Лечева, т.е. тя ще управлява сама себе си “.

„ Някой или кой нощес е звъннал на ГЕРБ и Движение за права и свободи и са подправени протоколите какво се бяхме разбрали “, съобщи Кирил Петков. Асен Василев разгласи, че са желали и Комисията по финанси, а са я взели Движение за права и свободи. Мустафа Карадайъ пък изчете мейла от Никола Минчев, от който излиза наяве, че „ смяната “ са декларирали, че желаят напълно други комисии.

„ Да напомня, че в предходния парламент опозицията нямаше и една комисия. А в този момент три дни се тръшкаха, че желаят ръководител на Народно събрание. Сега към този момент 2 ни занимават коя комисия желаят и коя не “, съобщи от трибуната Делян Добрев от ГЕРБ.

Явор Божанков от Българска социалистическа партия одобри изказванието, че са взели спортната комисия от Политическа партия и разгласи, че няма да е сюрпризиран, в случай че в действителност е имало „ позвъняване “ от служебния кабинет на Радев.

„ Не може длъжностен кабинет да се намесва в разпределението на комисиите. Важно е, всички желаеме да разберем кой се е обадил “, сподели Божанков.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР