Кирил Петков ни каза, че службите са на президента и

...
Кирил Петков ни каза, че службите са на президента и
Коментари Харесай

Тошко Йорданов: Премиерът иска свой разследващ орган през закона за КПКОНПИ

Кирил Петков ни сподели, че службите са на президента и желае собствен проверяващ орган по време на съдружния съвет за измененията в КПКОНПИ. Това съобщи Тошко Йорданов от Има Такъв Народ.

Йорданов изясни, че депутатът от Политическа партия Милен Матеев е загатнал, че Има Такъв Народ са желали собствен човек в КПКОНПИ при разискването на закона.

" Аз и други сътрудници изразихме опасения да не превърнем новия орган КПКОНПИ като остарелия или да създадем нещо като нова прокуратура със собствен основен прокурор. Кирил Петков искаше тъкмо това - сподели шефовете на ДАНС не са мои, а са на президента и на мен ми би трябвало проверяващ орган и прокуратура ", изясни Йорданов.

" Корупцията е зараза и това го знаем всички. Въпросът е по какъв начин да се борим с нея и дали този закон може да се бори с нея. Отговорът е НЕ. Това съобщи Ива Митева от Има Такъв Народ. Единственото ново в този законопроект е, че са основани две комисии. Преходните разпореждания са доста неприятни. Този закон е образец по какъв начин не се прави законодателство ", безапелационна е Митева.

Тя добави, че друга оригиналност в законопроект е длъжността проверяващ контрольор по образеца на митническите чиновници. " Този контрольор ще може да апелира отвод за формиране на досъдебно произвеждане. Представяте ли си, на какво съображение ", добави Митева.

Тя е безапелационна, че такива промени не са задоволителни за правосъдната промяна. За тази цел са нужни промени в Конституцията в частта правосъдна система.

" Тук просто един ръководител ще прави каквото си желае. Трябва да се работи професионално, да се огледат текстовете, безапелационна е Митева. Допълни, че тематиката е била прегледана още на 31 януари на съдружен съвет, тъй че не са оправдани обвиняванията, че от Има Такъв Народ бавят законопроекта. Тук всеки ден пишем нещо на парче. Кое не е противоконституционно от първи ден, което сме приели? Изборът на началник на КЕВР ли? Той опонира освен на новите и на старите правила. Но го приехме. Мълчахме. Беряхме позор... Мачкаме законите всекидневно. Мачкаме Конституцията всекидневно. Мачкаме правилника на Народно събрание ", съобщи Митева.

" Този закон е концепция на Реформаторския блок и Христо Иванов. Така че виждате същата групичка какъв отпадък сътвори, от което страдате всички, добави Тошко Йорданов. Сега откакто ни нарочиха за врагове на страната, почват да приказват нелепости ", съобщи Йорданов.

" Човекът Киро, към момента министър ръководител, в случай че му стиска, да изиска обществена графологична експертиза за бележката, която е при нас ", сподели Йорданов по отношение на показаната от депутата от Има Такъв Народ Станислав Балабанов записка, за която той твърди, че е от премиера Петков. Самият Балабанов предложения премиера да се подложат дружно на детектор на лъжата в Народното събрание.

" Знам за трима сигурно, че е приказвал Кирил Петков. Възможно е да има и четвърти. Аз знам, че ние сме тук с идея, може да има някъде изменник, само че позорът, който ще си лепне на челото, е негов избор. Аз се колебая, само че не мога да знам какво е на всеки в главата ", добави Йорданов.

По отношение на Бойко Рашков - това, което чух на съдружния съвет, са думите на министър-председателя, съобщи Балабанов.

" Те бяха следните: Колеги, имаме страхотна концепция с Асен - Бойко Рашков да го изтеглим и да го създадем ръководител на КПКОНПИ. Допълни, че по думите на премиера, Рашков бил възрастен, с цел да извърши промяната в Министерство на вътрешните работи и " по тази причина ще го скрием в КОНПИ ".

Балабанов съобщи, че употребява стилистиката на " Продължаваме промяната " и по никакъв метод не желае думите му да се одобряват като рецензия към министър Бойко Рашков.

Митева добави, че с инициираните промени за Комисия за защита на конкуренцията, от " Продължаваме промяната " са поискали цялостно болшинство и са желали еднолично да ръководят Комисия за защита на конкуренцията.

" В момента следим фаворитизиране на близки другари и родственици. Такова нещо не съм виждала в околните години, безапелационна е Митева. Ако това е смяната, поздравления ", добави тя.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР