Кирил Петков настоя ГЕРБ-СДС да си спазят обещанието за дерогацията,

...
Кирил Петков настоя ГЕРБ-СДС да си спазят обещанието за дерогацията,
Коментари Харесай

Петков настоя: ГЕРБ-СДС да си спазят обещанието за дерогацията

Кирил Петков настоя ГЕРБ-СДС да си спазят обещанието за дерогацията, тъй че тя да отпадне от 1 март.  Петков изрази позицията си пред публицисти в Народното събрание.

Съпредседателят на " Продължаваме Промяната - Демократична България " увери, че всички решения се взимат единствено и само след лидерски формат на срещи и уточни, че те се завършват единствено по този метод. 

" Тук призовам сътрудниците от ГЕРБ да не преговаряме тази тематика всеки две седмици. Имаше ясно изказване, ясно изявление, ясна сделка, че датата е 1 март. Призовавам, както през вчерашния ден си съблюдаваха сделката за Закона за Черноморското крайбрежие, да си спазят и тази. 1 март е ангажимента - всичко друго ми се костват ненужни драми, които напоследък ми се костват прекомерно доста. Нека се фокусираме върху бюджета и Конституцията ", сподели Петков. 

 

Той означи още, че с цел да се понижи съветският нефт от 50 до нула, лишава време.

" Българската страна би трябвало да е подготвена с екип, който да бъде в подготвеност, в случай че би трябвало да влезе в рафинерията, и да може да се оперира. Много е значимо за българските жители, договорите, които се подписват, които са с неруски нефт, да не вдигнат цената на бензиностанциите ", добави той.

" Знаем, че е доста мъчно цялото отношение с всички некоалиционни сътрудници, обаче дано го приоритизираме. Сега приоритет са бюджетът и Конституцията. След това ще отидем в посока регулатори - там ще е доста комплицирано. Виждам анонси да се пробват да договарят през медиите няма такава  сделка една трета - това безусловно не е по този начин. Там ще се седне, ще има обособен диалог. Видяхте какво стана с НЗОК - котки в чували няма да допуснем в тези регулатори ", съобщи Петков във връзка бъдещите назначения. 

На 30 ноември Народното събрание избра за подуправител на НЗОК Момчил Мавров. На идващия ден, дружно с шефа Мавров, подаде оставка. 

Кирил Петков заяви още, че през вчерашния ден е бил в Брюксел. 

" Декември месец, в случай че продължи градивният разговор, може да имаме добра вест за Шенген ", добави Петков. 
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР