Кирил Петков направи първо изявление след срещата му със здравните

...
Кирил Петков направи първо изявление след срещата му със здравните
Коментари Харесай

Петков след разговора със здравните власти: Българите ще имат едно спокойно лято

Кирил Петков направи първо изказване след срещата му със здравните управляващи.

Премиерът в оставка Кирил Петков се срещна с Ангел Кунчев и с представители на здравните управляващи у нас, с цел да обсъдят информацията по отношение на епидемиологичната конюнктура в страната и обстановката с разпространяването на COVID-19.

Тази седмица ще актуализираме проекта на база на измененията в Закона за здравето. Заетостта на интензивните кревати, заетостта на болничните кревати ще са от критерийте за въвеждане на ограничения. Ще има 6 области в страната. Няма и не се планува да има ограничавания и затваряне на бизнеси,ограничения посредством коронавирус документи и за ограничаване за предвижване на жителите из страната. По огромната част от България се намира в Етап 0, с няколко области в Етап 1, съобщи министър председателят, написа Novini.bg.

Българите могат да имат едно умерено лято, заяви Кирил Петков и добави, че обстановката се следи деликатно.

Главният държавен здравен контрольор доц. Ангел Кунчев посочи, че продължава растежът на болесттите, само че той е надалеч от пиковите стойности преди няколко месеца.

„ Ще продължи увеличението на броя на случаите, само че в случай че това не води до по-тежко протичане, на натоварване на здравната система, не подлага под риск живота и здравето на пациентите, ще се оправим с тази обстановка ”, сподели той.

Няма революционно смяна в проекта, сподели доцент Кунчев. Той посочи, че щом проектът се одобри, в здравните заведение ще бъде въведено носенето на маски.

Проф. Радка Аргирова бе безапелационна, че антигенните проби могат да хващат новите разновидности на ковид. " По отношение на това, че има разлика по възприемчивостта на вируса и на пандемията е това, че към този момент имаме едно имунно население ", сподели още тя.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР