Кирил Петков иска да запази властта на всяка цена, коалиция

...
Кирил Петков иска да запази властта на всяка цена, коалиция
Коментари Харесай

Трифонов: Петков е мафиот! Иска да запази властта на всяка цена. Аз няма да спра, истината е с мен!

Кирил Петков желае да резервира властта непременно, коалиция сред ГЕРБ, Движение за права и свободи и Има Такъв Народ няма и е невъзможна по принцип. Истината е такава и тя е най-силният щит срещу лъжите и измислиците. Това съобщи водачът на „ ИТН “ Слави Трифонов в изказване.

Той се обърна към Кирил Петков и Асен Василев - " Явно вие сте били в Канада до момента в който аз съм бил тук в България и не ме познавате, само че аз няма да се спра. Всички депутати да ми вземете, единствено Тошко Йорданов да ми оставите - аз отново няма да спра ".

Трифонов упрекна Кирил Петков, че е водил лична политика по повод тематиката " Македония ".

" Френското предложение за пускане на договарянията на Северна Македония за участие в Европейския съюз към този момент е реалност и той изтече в медиите. От него става абсолютно ясно, че Кирил Петков е водил друга външна политика, друга от политиката на Външно министерство. Тъй като външният министър беше предложение на Има Такъв Народ и аз нямам никаква визия какви диалози са водени, а узнавам всичко това от самото предложение ", съобщи Трифонов.

По думите му в този документ се приказва за " българско малцинство ". " Това е нещо, което ние като българи в никакъв случай не сме приемали, тъй като истината е, че в Северна Македония няма българско малцинство, а има българи. В по този начин нареченото предложение се споделя, че би трябвало да пуснем Северна Македония да започва договарянията, а пък Европейски Съюз и Франция ще подсигуряват, че РСМ ще си извърши след това уговорките към нас. А гаранция за това ще дадат Европейски Съюз и Франция ", добави водачът на Има Такъв Народ.

В по този начин нареченото предложение се споделя, че би трябвало да пуснем Северна Македония да започват договарянията, а пък Европейският съюз и Франция ще подсигуряват, че Северна Македония ще извърши след това уговорките към нас, добави Трифонов.

" После ще одобри българите в конституцията си, като държавотворен народ и след това ще одобри решенията от Договора за добросъседство от 2017 година, след това, а гаранция за това, че след това това ще се случи, ще дадат Франция и Европейският съюз, т.е. гаранция Франция. Има и друго неуместно нещо в това френско предложение, защото ние, българите, не одобряваме съществуването на македонски език, тъй като подобен език няма, всички останали европейски страни ще го признаят, а пък на нас ще ни признаят, че ние не го признаваме. Това е резултатът от двойствената политика на Кирил Петков от момента, в който стана министър-председател ", сподели още водачът на Има Такъв Народ.

Другата седмица Има Такъв Народ ще съобщи позицията си в Народното събрание посредством депутатите си, колкото и да са те, съобщи Трифонов и остро подлага на критика търговията с депутати.

Лидерът на Има Такъв Народ назова обвиняванията в корупция и връзки с мафията, които отделилите се депутати от партията насочиха към него, „ малоумни внушения” и „ нелепи и неуместни пояснения за некадърността и националното изменничество на Кирил Петков”.

„ От обща просвета би трябвало да знаете какво значи мафия. Мафията е слепване на проведената престъпност с държавната власт. Как да има мафия, когато нямаш власт? Значи, аз напущам, напускайки властта, напущам в действителност опцията да бъда мафиот. В случая мафиот може да бъде единствено Кирил Петков, тъй като има власт. Как да се корумпираш, като няма от кое място да я вземеш? ", означи Слави Трифонов.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР