Кирил Петков и Асен Василев са водещи политически фигури на

...
Кирил Петков и Асен Василев са водещи политически фигури на
Коментари Харесай

След 4 месеца във властта Петков и Василев учредяват партия

Кирил Петков и Асен Василев са водещи политически фигури на страната от ноември м.г., когато завоюваха парламентарните избори, само че едвам в този момент ще учредят лична партия. Това ще се случи този петък, в Пловдив, стана ясно от известие на пресцентъра на „ Продължаваме промяната “ (ПП).

Новата партия ще одобри името на обединението – явно, с цел да се сътвори визията за последователност. Петков и Василев бяха съпредседатели на обединението Политическа партия и се чака да съвместят лидерския пост и в бъдещата партия. Очаква се да стартира и образуването на партийни организации по места. Засега очевидната цел на Политическа партия ще бъдат идните идната година избори за кметове и общински съветници. Не е изключено обаче Петков и Василев да се приготвят и за възможен предварителен парламентарен избор, поради неустойчивостта на управническата коалиция, в която вземат участие.

В учредителната се възпроизвеждат главните послания, които двамата политици отправяха и на парламентарните избори: прекъсване на " течовете " на държавни средства; нулева приемливост към корупцията; насърчаване на стопанската система в посока към нововъведения и технологии; самостоятелна и работеща правосъдна система; заслужен живот за българските пенсионери и поддръжка за обществено уязвимите хора; качествено образование; работещо опазване на здравето и други

Припомняме, че с цел да се явят на изборите на 11 ноември 2021 година, Петков и Василев бяха принудени да образуват коалиция от партии. Причината е, че нямаха задоволително време, с цел да учредят и записват лична групировка. В обединението влязоха „ Волт “, „ Средна европейска класа “ и „ Политическо придвижване Социалдемократи “. Петков и Василев използваха листите им, в подмяна което първите две партии получиха места в Народното събрание за свои депутати, а третата стана формалният адресат на забележителната държавна дотация на Политическа партия.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР