Кирил Петков е най-богатият министър с официално доказан произход на

...
Кирил Петков е най-богатият министър с официално доказан произход на
Коментари Харесай

Най-богатите политици: Кирил Петков с над милион лева в чужбина, Рашков бъкан с имоти, а Борисов…

Кирил Петков е най-богатият министър с публично потвърден генезис на парите си. Той има 1 милион лв. по сметка в чужбина, пишат от Стандарт: 

Бившият министър председател и водач на ГЕРБ Бойко Борисов е нараснал с малко спестяванията си спрямо 2019 година, а други представители на предходния кабинет са нараснали влоговете си или са си купили нови коли.

Впечатление прави и имущественото положение на част от министрите в служебния кабинет – вицепремиерът и вътрешен министър Бойко Рашков има декларирани няколко парцела в София, Несебър и село Антон, а министърът на стопанската система Кирил Петков си е купил кола за 60 хиляди лв. и е заявил над един милион лв. в чужбина.

.Това демонстрира информация в декларациите, подадени пред Комисията за лишаване на нелегално добито имущество и спор на ползи за 2020 г

През 2020 г. Бойко Борисов е нараснал спестяванията си по отношение на предната година, сочи информация в регистъра на КПКОНПИ. Наличните му парични средства са се нараснали до 184 хил.лева, до момента в който през 2019 година са били близо 117 хиляди лева Сумата в банковия му влог не се е трансформирала от 2018 година и продължава да е близо 190 хил.лв.

Бившият вицепремиер Томислав Дончев е заявил, че разполага с 90 хиляди лева и още към 100 хиляди лв. на влог. За съпоставяне, през 2020 година той е показал, че има единствено 38 хиляди лв. в налични парични средства.

Имотното положение на бившия вицепремиер Екатерина Захариева също се е нараснало – през 2019 година тя е почнала градеж на къща в Гърция върху земеделска земя, купена през 2008 година Строежът на постройката с размер от 200 кв.м е оценен на 262 081 лева Тя разполага с към 50 хиляди лв. на влог, а брачният партньор й Ангел Захариев има налични средства в размер на към 156 хиляди лева (не са се променяли от 2018 г.)

Другият бивш вицепремиер – Красимир Каракачанов, е добавил нов автомобил към имотното си положение (тойота за 15 хиляди лева.) и спомагателни 55 хил.към наличните си парични средства. В момента той разполага със 165 хиляди, до момента в който през 2019 година сумата е възлизала на 110 хиляди лв.. Със брачната половинка му – Росица Слабакова – на влог държат още към 126 хиляди лв..

През 2019 година някогашният здравен министър и някогашен началник на болница „ Александровска “ Костадин Ангелов си е купил апартамент с гараж и паркомясто и идеални елементи за съвсем 600 хил лв.. Размерът на жилището е 295 кв.м. Според имотната декларация на Ангелов той изплаща договорна ипотека в размер на 509 227 лева към банка ДСК.

От министрите в служебния кабинет „ най-бедни “ се оказват вицепремиерът Атанас Пеканов и министърът на финансите Асен Василев. И двамата са заявили, че имат по един апартамент в София.

Служебният вицепремиер и вътрешен министър Бойко Рашков има влог в банка ДСК за над 100 хиляди лв., както и кредитна карта с предел до 10 хиляди лв.. Той е заявил три жилището в София, още няколко парцела в столицата и региона, две къщи в село Антон и жилище в Несебър. Като съображение е посочено сватбен контракт.

Служебният министър председател Стефан Янев има три жилището, закупи от 1997 до 2016 година, един от които е в Банско, както и влогове на името на него и брачната половинка му за над 70 хиляди лв..

Регионалният министър Виолета Комитова е заявила, че си е купила къща с двор за 430 хиляди лв. (73 кв.м) през 2021 година Нейните налични парични средства възлизат на към 41 хиляди

Здравният министър Стойчо Кацаров и брачната половинка му имат на влог близо 230 хиляди лв.. Жена му – Елисавета Енишейнова, е притежател на медицински център.

Източник: vijti.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР