Кирил Милов е уверен, че непрестанният труд рано или късно

...
Кирил Милов е уверен, че непрестанният труд рано или късно
Коментари Харесай

Кирил Милов: Продължавам да се трудя и вярвам, че някой ден ще стана световен шампион

Кирил Милов е убеден, че непрестанният труд рано или късно ще даде резултат и българският национал ще стигне до международната купа по битка типичен жанр. През тази година той остана на второ място, само че завоюва злато на европейското състезание и бе определен за най-хубав играч за 2022 от федерацията.

" Доста добре мина годината, само че можеше и по-добре. Много желаех купата на международното, само че позволих глупава неточност и изгубих финала. Това няма да ме спре, не преставам да се трудя и имам вяра, че някой ден ще стана международен първенец ", съобщи Милов след церемонията по награждаване.

На финала в категория до 97 кг в Белград, Милов отстъпи с 1:5 против живата легенда Артур Алексанян. Арменецът е олимпийски златен медалист от Рио, вицешампион от Токио, четирикратен международен и петкратен европейски отличник. Той ще бъде най-големият противник на българина и през идната година, а най-вероятно и в Париж 2024.

" Видях, че няма човек, който не може да бъде победен. Просто би трябвало да изчистя грешките и когато се боря с толкоз умел герой, да бъда с крачка пред него ", продължи Милов.

Българският национал добави, че подготовката за предолимпийската 2023 към този момент е стартирала.

" Вече стартирам да упражнявам малко повече. Имахме малко отмора след международното и успяхме да се отпуснем душевен. Надявам се идната година да бъде малко по-успешна от предходната. Първо имаме европейско състезание, а по-късно е и квалификацията за Олимпиадата ", сподели още той.

Първата подготовка за Париж 2024 e международното състезание в Белград, което стартира на 16 септември.

" На международното състезание преди Токио 2020 бях с гнойна ангина и 39 градуса температура. Свалих 5 кг за три дни, само че това не ме спря да опитам. Дадох максимума от себе си, само че опциите ми бяха по-ниски. Класирах се 2 месеца преди Олимпиадата и нямах доста време за подготовка. Надявам се този път да взема квота още първоначално ", приключи Милов.

СНИМКИ: Startphoto.bg
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР