Кирил Милов е удостоен с приза Спортен Икар за достойно

...
Кирил Милов е удостоен с приза Спортен Икар за достойно
Коментари Харесай

Кирил Милов с Икар за достойно представяне за 2022 г.

Кирил Милов е почетен с наградата Спортен Икар за „ почтено показване “ за 2022 година.

Фондация „ Български спорт “ ще връчи за 29-ти път премиите. А церемонията ще бъде на 15 декември в гранд-хотел „ София “.

През този сезон Милов ликува с европейската купа в категория до 97 кг на класическата битка, завоюва и сребро на международното състезание.

В същата категория е отличена Севда Асенова, бронзова медалистка от международното по бокс в категория до 48 кг и също №1 в Европа.

, който изпраща най-силната си година в кариерата. Националът реализира златен дубъл с „ Олимпиакос “ в гръцкото състезание и заслужи наградата за най-полезен състезател. Българинът бе определен и в идеалната петица за сезона в Евролигата. Везенков бе също водач на националния ни отбор, като на европейското стана герой №1 в груповата фаза.

А за „ впечатляващо показване “ премията получава Стилияна Николова. 17-годишната гимнастичка взе сребро в многобоя, както и на три уреда в дебюта на планетарно състезание при дамите. А с това завоюва и квота за олимпиадата. В същата категория е отличен и алпиецът Алберт Попов, девети на игрите Пекин 2022.

За тим на месеца още веднъж е определен ансамбълът по художествена гимнастика. Новите девойки съумяха да завоюват купата на международното в София и също си осигуриха виза за игрите Париж 2024.

С премията „ млад състезател “ е удостоена Пламена Миткова, №1 в света за девойки в скока на дължина. А за пробив в „ международния хайлайф “ - биатлонистът Благой Тодев, международен вицешампион за младежи, и волейболистът Алекс Николов, състезател на италианския гранд „ Лубе “.

Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР