Киргизстанците работещи в Русия активно биват примамвани от вербовчици на

...
Киргизстанците работещи в Русия активно биват примамвани от вербовчици на
Коментари Харесай

Киргизстан твърди, че неговите граждани в Русия са активна мишена на вербовчици

Киргизстанците работещи в Русия интензивно биват примамвани от вербовчици на бойни групировки , които желаят от тях да правят насилствени дейности, сподели в четвъртък министерството на труда на Киргизстан, представено от " Ройтерс ".

Стотици хиляди хора от мюсюлманската централноазиатска нация Киргизстан работят в Русия, а киргизкото министерство на труда сподели, че вербовчици се свързват с граждани чрез обществени мрежи, приложения за известия и уеб страници за запознанства.

Нападението предходната седмица разпали антиимигрантските настроения в Русия , изключително към служащите от най-вече мюсюлманските някогашни руски републики в Централна Азия.

Правителството на Киргизстан тази седмица прикани своите жители в случай че не е належащо, както и Узбекистан, различен огромен източник на служащи мигранти в Русия.

Федералната работа за сигурност на Русия заяви, че е арестувала 11 души в деня след офанзивата , измежду които четиримата нападатели. и в неделя се явиха пред московски съд по обвинявания в тероризъм със
 Русия заяви за 143 сигнала за изчезнали хора след стрелбата в Москва
Русия заяви за 143 сигнала за изчезнали хора след стрелбата в Москва

Официалният брой на починалите при офанзивата все още възлиза на 140 души
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР