Киргизкото правителство, оглавявано от , подаде оставка след победата му

...
Киргизкото правителство, оглавявано от , подаде оставка след победата му
Коментари Харесай

Правителството на Киргизстан подаде оставка

Киргизкото държавно управление, ръководено от, подаде оставка след успеха му на предварителните президентски избори в страната, оповестиха от пресслужбата на президента пред РИА Новости.
" Изпълняващият длъжността президент на, ръководителят на Джогорку Кенеш (законодателният орган на Киргизстан) Талант Мамитов подписа декрет " За преустановяване на пълномощията на министър-председателя и държавното управление на Киргизката република ", съобщи представител на пресслужбата.
Киргизкото държавно управление подаде оставка по отношение на формалното издание на резултатите от президентските избори, състояли се на 10 януари.
„ Да се ​​установи, че членовете на държавното управление на Киргизката република извършват отговорностите си до образуването на ново държавно управление на Киргизката република в сходство със законодателството на страната “, се споделя в постановлението.
Изпълняващият длъжността министър председател ще бъде първият вицепремиер Артем Новиков.
Джапаров взе над 80 % от гласовете на изборите в Киргизстан, като сходен дял гласоподаватели поддържаха промените в едновременен референдум, който би трябвало му даде необятни пълномощия.
Наблюдатели от Организацията за сигурност и съдействие в Европа обявиха, че на изборите са отсъствали „ равни условия “, защото добре финансираната акция на Джапаров господства над акциите на неговите противници.
 Новият президент на Киргизстан: Ще ръководя с държавно управление без корупция Новият президент на Киргизстан: Ще ръководя с държавно управление без корупция
След преброяването на бюлетините досега частичните резултати демонстрират победа на Джапаров със извоювани съвсем 80% от гласовете, пред...
Организацията обаче съобщи, че изборите и паралелният референдум са " като цяло добре проведени ". Посолството на Съединени американски щати прикани в изказване управляващите да проверяват " достоверни изказвания за заплашване на гласоподавателите по време на акцията и в деня на изборите ", които са документирани от локална група за наблюдаване.
52-годишният Джапаров беше в пандиза по обвинявания за взимане на заложници до октомври, когато неговите поддръжници го освободиха по време на всеобщи митинги. Той постоянно е определял присъдата, която в този момент е анулирана от арбитър, като политически стимулирана, като в същото време изрично отхвърля изказванията, че има връзки с незаконни мрежи, които са надълбоко вградени в локалната политика.
Резултатът от референдума, указващ желанието към президентското ръководство, желано от Джапаров, значи завършек на смесената конституция, призната преди десетилетие за усмиряване на авторитаризма, откакто двама поредни президента бяха отстранени от власт.
При затънала в несгоди стопанска система, разрушена от пандемията от ковид, идващият водач на Киргизстан евентуално ще бъде още по-зависим от Русия - дестинация за стотици хиляди киргизки мигранти - и прилежащия стопански колос Китай.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР