Кипърският тим Омония (Никозия) официално представи Ивайло Петев, който е

...
Кипърският тим Омония (Никозия) официално представи Ивайло Петев, който е
Коментари Харесай

Ивайло Петев си постави за цел да върне "Омония" в европейските турнири

Кипърският отбор " Омония " (Никозия) публично показа Ивайло Петев, който е новият треньор на отбора. Българският експерт подписа своя контракт до края на сезона, с алтернатива за удължение с още една година. По информация на " Дневник " контрактът ще бъде продължен автоматизирано при осъществяване на някои условия, свързани с представянето на състава.

Българският експерт, който е на 42 години, се завръща в Кипър, където работеше през сезон 2013-14, когато водеше АЕЛ (Лимасол). С АЕЛ той беше в борбата за купа, само че остана втори след АПОЕЛ (Никозия) поради загуба в директния дуел. В Европа АЕЛ направи няколко забележителни мача при Петев, като се показа почтено против " Тотнъм " в Лига Европа, а в квалификациите на Шампионската лига победи " Зенит " (Санкт Петербург).

" Целта ми е да консолидирам тима, знам че няма да е по никакъв начин елементарно и ще би трябвало време, само че ще се опитам оптимално бързо. Първото и най-важно е играчите да следват моите указания ", сподели Петев.

Той изясни, че е приел офертата на " Омония ", тъй като това е най-популярният тим в Кипър. Клубът не е ставал първенец от сезон 2009-10. През 2015 година " Омония " искаше Петев за треньор, а почитателите даже събраха 200 хиляди евро, с цел да съумеят да оказват помощ на обичания си тим.

" Знам, че почитателите ще са непрекъснато зад нас и ще ни поддържат, а това е значимо. Искам да върна " Омония " в европейските шампионати ", сподели още българският треньор.

Νέος προπονητής της ΟΜΟΝΟΙΑΣ ο Ιβάιλο Πέτεφ

Περισσότερας: https://t.co/sZUIOdYMgP#OMONOIApic.twitter.com/VnQTmn5FWo
— AC Omonia Nicosia (@ACOmoniaNicosia) December 14, 2017

Интересното е, че от извоюваните 20 шампионски трофеи на страната, 15 са пристигнали при български треньори. Петев е 16-ият български експерт, който ще води " Омония " и първи от Аспарух Никодимов насам, който работеше през 2000 година Най-успешните българи, водили отбора от Никозия са Васил Спасов и Йончо Арсов с по три трофеи. Два пъти първенци са Петър Аргиров, Добромир Ташков и Атанас Драмов.

В щаба на Ивайло Петев ще влязат Алекси Желязков (помощник треньор), Георги Шейтанов (треньор на вратарите) и лекарят Валентин Великов. Това беше екипът, с който експертът работеше в националния тим на България и " Динамо " (Загреб).

Очаква се до часове с " Омония " да подпише и българският вратар Николай Михайлов.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР