Кипърските гърци или ще изчакат решението, или кипърските турци ще

...
Кипърските гърци или ще изчакат решението, или кипърските турци ще
Коментари Харесай

Ердоган: Северен Кипър да се изравни по население с гръцката част

" Кипърските гърци или ще изчакат решението, или кипърските турци ще бъдат провокирани да се намесят. Анкара има решителна позиция във връзка с природния газ и няма бъде безучастна “, уточни президентът. Подчертано бе, че държавното управление в Северен Кипър е на същото мнение. Ердоган уточни още, че Турция е в комплициран интервал на съществени провокации и води тежка битка за разрешаването на проблеми в доста зони, като преди всичко са интервенциите й в Сирия. Гостите регистрираха, че също се сблъскват с конфликтни обстановки, както и че се борят с маргинални групи, отправящи антитурски послания, съобщи БГНЕС.
„ Турция не е безразлична към другите все по-ясните и мощни гласове в Северен Кипър и с съображение претърпява разочарования, тъй като самата тя е в комплициран интервал. Правителството там е новоизбрано и събитията, които се случват, не зависят от него, само че мисля, че то ще бъде задоволително сензитивно по този начин, както и това в Анкара “, разяснява неназован дипломатически източник, представен от организацията.
По време на срещата си с турския министър председател Бинали Йълдъръм кипърската делегация означи и плановете си, свързани с множеството фамилии от Турция, живеещи в остарялата част на Никозия и Фамагуста. Ще бъдат построени юношески центрове за децата на тези фамилии, ще се откри съдействие с университетите и те ще получават подпомагане за постъпване в тях. Освен това децата ще бъдат обучавани във всички вероятни спортни дисциплини. Срещите на делегацията от Северен Кипър в Анкара завършиха със съглашение за директна връзка и когато е належащо, министър председателите на двете страни и заместниците им ще бъдат в директен разговор.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР