Кипър получава 72 млн. евро от Европейската комисия за изграждане

...
Кипър получава 72 млн. евро от Европейската комисия за изграждане
Коментари Харесай

В Кипър изграждат на нов център за незаконни мигранти

Кипър получава 72 млн. евро от Европейската комисия за създаване на нов център за противозаконни мигранти и възстановяване на изискванията за тях, заяви министърът на външните работи Никос Нурис, представен от БНР. Системата за даване на леговище в страната и за приемане на идващите надалеч надвиши опциите си, съобщи той. 

Новата европейска финансова помощ е за построяването на първия в Кипър център, в който ще бъдат настанявани противозаконни мигранти, получили отвод от управляващите за даване на леговище и откъдето те ще бъдат връщани в страните им. Средствата ще бъдат употребявани и за възстановяване на съществуващата инфраструктура за банкет на бежанци.

Европейската комисия утвърди настояването на Никозия за в допълнение финансиране поради увеличените мигрантски потоци към острова.

Решението ще способства за усилване на връщанията на противозаконни мигранти в страните им, което е една от главните цели на държавното управление, и ще бъде комплициран завършек на злоупотребата със системата за леговище, съобщи вътрешният министър Никос Нурис.

Брюксел преглежда и искане на Кипър за финансиране на специфичното звено за наблюдаване на „ зелената линия ”, която е главен канал за противозаконен трафик на мигранти. Според Нурис към 100 души дневно минават през нея, като идват от Турция в северната част на острова и по-късно пресичат буферната зона.

Кипър е преди всичко в Европейски Съюз по брой търсещи леговище, които към този момент доближават 5% от популацията му.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР