Кипър поиска въздушни ресурси от Израел и Европейския съюз, за

...
Кипър поиска въздушни ресурси от Израел и Европейския съюз, за
Коментари Харесай

Кипър търси помощ за битката срещу горски пожар

Кипър изиска въздушни запаси от Израел и Европейския съюз, с цел да му оказват помощ за потушаването на огромни пожари, които са отвън надзор в региона на Лимасол, по-специално в селата Акрапас, Ептагония и Оду, а няколко села към този момент са евакуирани, заяви БГНЕС.

Говорителят на пожарната работа на Кипър Андреас Кетис съобщи в Tуитърл, че пожарите са наоколо до обитаеми места, развалени са къщи и защото съставляват заплаха за домовете, жителите на три села към този момент са били евакуирани. На работа са извикани и пожарникарите, които са в отмора.
 Анкара: Повече не одобряваме отношение към турските кипърци като към малцинство Анкара: Повече не одобряваме отношение към турските кипърци като към малцинство
Турският външен министър Мевлют Чавушоглу съобщи, че страната му към този момент не приема отношението на управляващите на Република Кипър към кипърскит...

Кипърският външен министър Никос Христодулидис съобщи пред кипърската осведомителна организация, че Европейски Съюз и Израел са били помолени да изпратят четири самолета, които да оказват помощ за потушаването на пожара, а министърът на земеделието Костас Кадис изясни, че пожарната обстановка е сложна и по тази причина е потърсена помощ. Той изрази вяра, че самолетите ще дойдат скоро.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР