Кипър подписа споразумение с Airbus Helicopters за закупуване на шест

...
Кипър подписа споразумение с Airbus Helicopters за закупуване на шест
Коментари Харесай

Кипър подписа споразумение с Airbus за закупуване на 6 бойни хеликоптера

Кипър подписа съглашение с Airbus Helicopters за закупуване на шест леки бойни хеликоптера с алтернатива за още шест , осведоми Асошиейтед прес. Страната се стреми да хвърли въоръжението от руската ера и да закупи военно съоръжение , съвместимо с други държави-членки на Европейския съюз.

Финансовите параметри на договорката не бяха разкрити при подписването на съглашението за хеликоптерите H145M. Министърът на защитата на Кипър Хараламбос Петридес съобщи, че хеликоптерът може да работи денонощно, да поразява точно цели с всеобща огнева мощност и може да поддържа наземни интервенции в ролята на събиране на информация.

" С придобиването на новите ударни хеликоптери Airbus ние също ще можем да укрепим съществуващата рамка на нашите многочислени интернационалните и районни партньорства, като увеличим оперативната съгласуемост с районните страни ", сподели Петридес.

Изпълнителният вицепрезидент на Airbus Helicopters Оливие Мишалон подписа договорката от името на своята компания.

Кипър се пробва да продаде 11 щурмови хеликоптера Ми-35 от руската епоха, които закупи преди повече от 20 години заради остарялата им авионика и високите разноски за поддръжка. Сърбия е показала интерес към закупуването на хеликоптерите.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР