Киносалоните на AMC и “Регал” в Съединените щати отказват да

...
Киносалоните на AMC и “Регал” в Съединените щати отказват да
Коментари Харесай

Въпреки десетте номинации за "Оскар", киносалони отказват да прожектират “Рома”

Киносалоните на AMC и “Регал” в Съединените щати отхвърлят да прожектират кино лентата “Рома” на Алфонсо Куарон, макар че лентата през вчерашния ден получи 10 номинации за “Оскар” дружно с “Фаворитката”.

По традиция киносалоните на AMC и “Регал” всяка година прожектират всички номинирани в категорията “Най-добър филм”, само че след публично изказване и на двете компании стана ясно, че “Рома” остава отвън тази селекция, въпреки да е номиниран.

Това е следващият удар на киноиндустрията против стрийминг колоса “Нетфликс”, от чиято платформа е “Рома”. В предишното филми на компанията не бяха допускани до фестивала в Кан, тъй като не отговаряли на критериите да бъдат прожектирани в киносалон.
Оскарите: Триумф за „ Формата на водата ” и Гийермо дел Торо Франсис Макдорманд и Гари Олдман също сграбчиха златните статуетки
Миналогодишният победител в категорията за постановка Гийермо дел Торо, както и ветеранът Педро Алмодовар, даже направиха мнения, че “Нетфликс” убива обичайното кино преживяване и техните филми нямат място в сезона на премиите.
Кино-война от ново измерение: Педро Алмодовар против „ Нетфликс ” Режисьорът се разгласи срещу два от филмите, които вземат участие в програмата на Кан, тъй като те са спонсорирани от стрийминг компанията
“Повече от десетилетие феновете на киното се любуваха на номинираните за “Най-добър филм” в кината на AMC. Тази година обаче Академията номинира лента, която в никакъв случай не е била лицензирана за кино прожекции. Поради тази причина филмът няма да бъде включен в формалната селекция на AMC”, разясниха от компанията.
“Фаворитката ” и “Рома ” получиха по 10 номинации за “Оскар ” “Роди се звезда ” и “Вице ” останаха обратно с по осем номинации всеки
От “Регал” не разясниха решението да не излъчват “Рома” в кината си.

Стъпката е необикновена, защото за първи път от “Нетфликс” нарушиха традицията си и пуснаха лентата първо по кината седмици преди нейната онлайн стрийминг премиера. Въпреки, че не са спазили условието филмът да бъде прожектиран по кината за най-малко 90 дни преди номинирането му, лента на стрийминг компанията за първи път получи номинация в категорията “Най-добър филм”, което единствено по себе си легитимира платформата пред киноиндустрията.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР