Кинорежисьорът Роман Полански бе обвинен в изнасилване от френска актриса.

...
Кинорежисьорът Роман Полански бе обвинен в изнасилване от френска актриса.
Коментари Харесай

Френска актриса обвини Роман Полански в изнасилване

Кинорежисьорът Роман Полански бе упрекнат в обезчестяване от френска актриса.

По думите на актрисата и фотограф Валантин Моние тя е била изнасилена от Полански през 1975 година, предава Българска телеграфна агенция.

„ Нямах никаква връзка с него - нито професионална, нито персонална, една го познавах. Нямаше някакво празненство, нямаше алкохол, нито опиати ", написа Моние.

Двамата са се срещнали в ски курорта Гщаад в Швейцария, където тя била на отмора с другари, които са я показали на режисьора. По това време тя е била на 18 година

Ден откакто се срещат, Полански и предлага физическа непосредственост, която тя отхвърля. Моние траяла да кара ски в тяхната компания и същата вечер излиза на вечеря с режисьора. След като се върнали в неговата хижа, Поланския свиреп я изнасилил.

Тя споделя, че решението да проговори за случката 44 години по-късно се дължи на излизането на новия му филм „ Офицер и разузнавач “, отдаден на аферата „ Драйфус “ и че е желала да употребява момента, с цел да  припомни тъмните страни на режисьора. По думите й тя не е подала тъжба в полицията след половото посягане, защото се е страхувала за живота си. По това време Полански е бил задоволително прочут и съгласно Моние можело да бъде убита, с цел да бъде потулен абсурдът.

Полански сега живее във Франция, откакто през 1978 година напуща територията на Съединени американски щати поради обвинявания за обезчестяване на малолетни. Той не може да бъде върнат в Съединени американски щати, защото френската конституция не разрешава изгонването на жители на страната.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР