Киноата достигна най-голямата си слава, когато беше установена като основна

...
Киноата достигна най-голямата си слава, когато беше установена като основна
Коментари Харесай

5 важни неща, които трябва да знаете за киноата

Киноата доближи най-голямата си популярност, когато беше открита като съществена храна за астронавтите на НАСА и се утвърди като главен артикул за спортисти. Няма подозрение, че тази просвета се счита за „ суперхрана “, само че... какво е това, което я прави толкоз потребна и което я отличава от другите храни? В тази публикация ви разкриваме ключовете към нейната популярност посредством преимущества ѝ.

Ние задълбочено проучихме нейните действителни изгоди и за какво е съществена храна за народите на Андите в продължение на 5000 години, а в този момент и за милиони хора по света. Въпреки че осъзнахме, че киноата има десетки преимущества, това са някои от главните:

Ползи от киноата:

1. Има повече протеин от всяка зърнена просвета

Приемате ли нужните протеини? Киноата има сред 12-16 грама на 100. Освен това се смята, че тези растителни протеини имат висока биологична стойност, защото съдържат всички незаменими аминокиселини за индивида в подобаващи пропорции.

2. Предотвратява болести
Лесна закуска с киноа и канела, която да си приготвим
Време е да споделим с вас една концепция за закуска с киноа и канела. Може да си я приготвите още на следващия ден - вижте по какъв начин:  Продукти: &frac1...
Прочети повече
Като рак на гърдата, диабет вид 2, сърдечно-съдови болести, гонорея и туберкулоза наред с още доста други. Освен това, тя съдържа алкални субстанции (магнезий, калций и микроелементи) и се употребява като натурален лек при навяхвания и разтягания. В някои градове на Андите е била прилагана в античните времена за укрепване на костни фрактури.

3. Богата на фибри и минерали

Приносът на фибрите на киноата също е незабравим, като е 15 грама на 100, множеството от неразтворимия тип. Сред минералите се открояват желязо, калций, калий, магнезий, фосфор, цинк, манган, дребни количества мед и литий.

4. Подходяща за диабетици

Защото като се изключи че има оптимални хранителни условия за хората страдащи от диабет, киноата има безпристрастен усет, който може да се вписва идеално в салати, яхнии, десерти, закуски... Което прави допустимо основаването на безчет ястия когато и да е на деня.
Лека и здравословна салата от моркови и киноа
Време е да зарадваме всички фенове на здравословната храна с една рецепта за салата от моркови и киноа. Вижте я:  Продукти: 1...
Прочети повече
5. Има високо наличие на калций

А това значи, че оказва помощ за попречване на декалцификацията на зъбите и костите и развиването на остеопороза и нейните признаци или трошливост на костите. На 100 грама киноа се съдържа 47 мг калций, което е 5% от дневната целесъобразна стойност за възрастен.

Как сами да си приготвим киноа?

Първо би трябвало добре да я измиете, преди да я приготвите, тъй като киноата съдържа сапонини, които могат да я нагорчат. Най-добрият вид е да поставите киноата в цедилка и да я измиете с чешмяна вода, като непрестанно я разбърквате. След изплакване два или три пъти, когато пяната появяваща се при започване на измиването спре да излиза, може да се готви.

Приблизително време за приготвяянето на киноа е към 15 минути при към този момент кипяща вода.

Още от ЛЮБОПИТНО:
Рейтинг: от. Гласували общо: консуматори
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР