Кината Елдар в Москва и Алмаз Синема в Солнецево бяха

...
Кината Елдар в Москва и Алмаз Синема в Солнецево бяха
Коментари Харесай

Руските кинотеатри Елдар и Алмаз Синема бяха евакуирани заради бомбена заплаха

Кината " Елдар " в Москва и " Алмаз Синема " в Солнецево бяха евакуирани довечера поради сигнал за сложена бомба, издаде пред ТАСС член на правоохранителните органи в страната.
" Полицията ревизира анонимно позвъняване за опасност от детонация в кино " Елдар " на " Ленински проспект ", заяви източникът. Сходно позвъняване е получено и по отношение на кинотеатъра " Алмаз Синема " в Солцецево.
" Сега постройката се ревизира от кучета търсачи, организира се и евакуация ", добави информаторът на ТАСС.
По-рано още няколко киносалона в Москва бяха евакуирани, множеството от които се намират в търговски центрове.
В петък офанзивата на " телефонните терористи " в Москва беше най-масивната в Русия от 11 септември насам. От 09:52 ч. сутринта до в този момент полицията получи повече от 150 сигнали за опасност от детонации, вследствие на които над 100 хиляди души бяха евакуирани. Сред засегнатите обекти са всичките четирите летища в Москва, пет станции - Беларус, Ярославский, Киев, Курск и Рига, няколко четиризвездни хотели, повече от 20 търговски центъра и над 20 учебни заведения и детски градини. Освен тях бяха евакуирани още Областният съвет и три спортни комплекса.
Припомняме, че от 11 септември в Русия стартира вълна от анонимни позвънявания за заложени взривни устройства в учебни заведения и университети, търговски центрове и административни здания в съветските градове. Нито един от сигналите не е доказан, само че все пак управляващите остават бдителни.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР