Кими Райконен бе най-бърз в последната тренировка преди квалификацията за

...
Кими Райконен бе най-бърз в последната тренировка преди квалификацията за
Коментари Харесай

Райконен поведе в последната тренировка в Малайзия

Кими Райконен бе най-бърз в последната подготовка преди квалификацията за Гран При на Малайзия днев. Финландецът поведе пред съотборника си Себастиан Фетел и пред Даниел Рикардо с Ред Бул, с резултата си от 1:31.880 минути.
Мерцедес още веднъж останаха отвън челото - Валтери Ботас финишира с четвърто най-хубаво време, а Хамитън бе пети. Далече през днешния ден са и Макларън, които през вчерашния ден бяха много по-напред - Стофъл Вандоорн и Фернандо Алонсо приключиха на 10-а и 11-а позиция с близо секунда и половина закъснение от водача.

Днешната сесия не беше затруднена от дъжда, само че изискванията въпреки всичко бяха горещи и влажни. Пилотите бързаха да излязат на трасето и първи това направиха Райконен и Ботас. Те незабавно записаха обиколки за време, след това се причислиха и двата Ред Була, които дадоха близки времена. След това започнаха и жълтите знамена, първите от които за Фернандо Алонсо, който се завъртя в последния завой. После бе Палмър на същото място, Грожан при 14-и завой, а най-после и Верстапен. Последният бе поради удар сред Макс и Джолиън Палмър с Рено и бе съпроводен с много взаимни обиди по радиото.

Дали Ферари ще са по-силни и в квалификацията или Ред Бул ще съумеят да поспорят с тях за първото място, следва да разберем.

Повече информация за Формула 1 можете да прочетете на уеб страницата formula1.sportal.bg



Снимка: ©Getty Images
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР