Кимането с глава може да увеличи привлекателността на човек до

...
Кимането с глава може да увеличи привлекателността на човек до
Коментари Харесай

Най-простият начин да изглеждаме по-привлекателни

Кимането с глава може да усили привлекателността на човек до 40%, отбелязва проучване. Хората, които кимат, били възприемани като по-симпатични и по-достъпни за диалог. Основното е, че индивидът, който кима, наподобява по-привлекателен като темперамент. 

Изследването, извършено в Япония, съпоставя кимането с два други жеста – неподвижната стойка и поклащането на глава встрани (като жеста за „ не “ в доста страни).

Поклащането на глава встрани не е имало никакъв резултат спрямо неподвижната глава. Японските учени по-рано са открили, че обичайният лек реверанс също усилва усещането за прелест. Но този резултат няма универсално значение за културите, за които този жест не е нормален. 

Кимането прекалено много от своя страна също е обвързвано с опасности. Учени са разкрили, че кимането ни прави неумишлено по-склонни да се съгласим. Авторите изясняват, че участниците, които е трябвало да кимат, до момента в който слушат четена на глас публикация, са били по-склонни да се съгласят с изразеното в нея мнение спрямо участниците, които са клатили глава негативно. 

Източник: PsyBlog

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР