Ким Хьок Чол, специалният представител на Държавния съвет на КНДР

...
Ким Хьок Чол, специалният представител на Държавния съвет на КНДР
Коментари Харесай

CNN: Екзекутираният дипломат на Северна Корея всъщност е жив

Ким Хьок Чол, специфичният представител на Държавния съвет на КНДР за политиката на Съединени американски щати, чиято хипотетична екзекуция е обявена от южнокорейския вестник Chosun Ilbo е към момента жив, само че в ареста, оповестява CNN, цитирайки няколко източника.

Според тях севернокорейското разследване се пробва да откри каква роля има Ким Хюк Чол в несполучливата среща на върха на водачите на КНДР и Съединените щати, Ким Чен-ун и Доналд Тръмп, която се организира през февруари в Ханой.

Един от източниците сподели, че ориста на дипломата към момента не е избрана, само че може да получи " съществено наказване ". Интервюираните от CNN декларират също, че преводачът на водача на КНДР, Син Хие Йонг е арестуван и против него се подхващат проверяващи дейности.

Източници на малкия екран в отговор на въпрос за точността на информацията на Chosun Ilbo обясниха, че " новината не е вярна. "

Що се отнася до ръководителя на отдел " Обединен фронт ", Ким Йонг Чол, който съгласно същия вестник е изпратен на каторжен труд, той не е, само че в този момент той просто " съвсем е лишен " от власт.

В края на май южнокорейският вестник Chosun Ilbo заяви, че Ким Йонг Чол, основният човек, който дава отговор за договарянията със Съединени американски щати, е бил отхвърлен от поста си и изпратен на каторжен труд в една от северните провинции на страната.

Освен това обявата твърди, че след несполучливото привършване на срещата на върха в Ханой със Съединените щати, са екзекутирани четирима дипломати от КНДР, които приготвят срещата на върха, както и специфичният представител на Държавния съвет на КНДР за политиката на Съединените щати Ким Хьок Чол.

Южнокорейският вестник заяви също, че по-младата сестра на водача на КНДР Ким Йо-йонг, която заема длъжността първи заместник-началник на отдела за агитация и пропаганда на Централния комитет на Корейската работническа партия, е сложена под домакински арест като наказване за това, че не се е срещнала с Тръмп.

Корейската централна телеграфна организация скоро по-късно разгласява фотоси от последните обществени събития, където дружно с водача на КНДР, неговата сестра Ким Йо-йонг и Ким Йонг Чол. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР