Ким Чен-ун официално е наречен държавен глава на Северна Корея

...
Ким Чен-ун официално е наречен държавен глава на Северна Корея
Коментари Харесай

Ким Чен-ун е наречен държавен глава в новата конституция на страната

Ким Чен-ун публично е наименуван държавен глава на Северна Корея и главнокомандващ на севернокорейските сили в нова конституция на страната. Според наблюдаващи това може би е стъпка към спокойно съглашение със Съединени американски щати, съобщи Ройтерс.

Северна Корея отдавна приканва за съглашение за мир със Съединени американски щати за нормализиране на връзките и привършване на техническото положение на война, което съществува сред тях, откогато Корейската война приключи с помирение вместо с контракт за мир.

Новата конституция, оповестена в държавния портал Наенера, през вчерашния ден споделя, че Ким в качеството си на ръководител на Държавния съвет - върховен управленчески орган, основан през 2016 година - е висш представител на целия корейски народ, което значи държавен глава и главнокомандващ. В предходна конституция Ким беше наименуван просто висш водач, който командва всички въоръжени сили на страната.

"Ким мечтаеше да стане президент на Северна Корея и фактически това се сбъдна ", споделя Ким Дон-юп, академични учител от Сеул. "Ким отдавна се опитваше да раздруса политиката, към която се придържаше отдавна страната и в която армията бе преди всичко ", напомня специалистът.

Миналата година Ким насочи вниманието си върху севернокорейската стопанска система, стартира договаряния за нуклеарната стратегия със Съединени американски щати и предприе стъпки, с цел да промени имиджа си на международен водач посредством срещи на върха с Южна Корея, Китай и Русия.

Според Хон Мин, откривател от Корейския институт за национално обединяване, смяната в купата на Ким също по този начин цели да бъде квалифициран теренът за евентуално спокойно съглашение със Съединени американски щати. "Промяната може да е късмет да се откри статут на Ким като на лицето, което ще подпише мирния контракт, когато му пристигна времето, като в същото време страната е показана като естествена страна ", споделя специалистът.

Вашингтон отхвърлят да подпишат изчерпателен кротичък контракт, преди Северна Корея да предприеме обилни стъпки към денуклеаризацията, само че американски представители дадоха да се разбере, че Съединени американски щати може би са склонни да сключат по-ограничено съглашение за понижаване на напрежението, да отворят служби за връзки и да се придвижат към нормализиране на връзките.

Иначе новата конституция продължава да разказва Северна Корея като страна с нуклеарни оръжия.

В реалност Ким, който е трето потомство от фамилията, ръководещо Северна Корея, управлява страната с желязна хватка и смяната в купата му ще значи дребна смяна за метода му на ръководство.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР