Ким Чен Ун обяви експоненциално увеличаване на производството на модерни

...
Ким Чен Ун обяви експоненциално увеличаване на производството на модерни
Коментари Харесай

Ким Чен Ун обяви експоненциално увеличаване на производството на ядрени оръжия

Ким Чен Ун разгласи " експоненциално " увеличение на производството на съвременни атомни оръжия, откакто диктаторът разгласи Северна Корея за нуклеарна мощ.


Той също по този начин прикани страната му да играе по-голяма роля в коалиция от страни, които се опълчват на Съединени американски щати в " нова студена война ", по време на двудневна сесия на Народното събрание на страната, съобщи „ Дейли мейл “.

Именно по време на тази сесия Ким и неговите доближени вписаха статута на Северна Корея като нуклеарна мощ в нейната конституция.

Заседанието на Върховното национално заседание във вторник и сряда се състоя, откакто този месец Ким пътува до съветския Далечен изток, с цел да се срещне с съветския президент Владимир Путин и да посети военни и софтуерни обекти. Пътуването провокира опасенията на Запада за вероятен оръжеен съюз, в който Северна Корея ще доставя Путин с извънредно нужни муниции за поддържане на войната му в Украйна в подмяна на икономическа помощ и съвременни съветски технологии за рационализиране на севернокорейските нуклеарни и ракетни системи.

Докато Северна Корея постепенно приключва пандемичното си блокиране, Ким интензивно укрепва партньорството си с Москва и Пекин, пробвайки се да излезе от дипломатическата изолираност и да се причисли към единния фронт против Вашингтон. Той дефинира света като навлязъл в " нова Студена война " и съобщи, че в отговор Северна Корея би трябвало да развие нуклеарния си капацитет.

Въпреки интернационалните наказания поради програмата си за нуклеарни оръжия, Северна Корея организира рекорден брой ракетни тествания тази година, пренебрегвайки предизвестията на Съединени американски щати, Южна Корея и техните съдружници.

Дипломатическите старания за увещание на Пхенян да се откаже от атомния си боеприпас се провалиха, а конституционната смяна пристигна след декларацията на Ким от предходната година, че Северна Корея е " неоспорима " страна на нуклеарните оръжия.

Ким съобщи, че Северна Корея се нуждае от нуклеарни оръжия, с цел да се опълчи на екзистенциалната опасност от страна на Съединените щати и техните съдружници.

„ Съединените щати усилиха оптимално заканите си за нуклеарна война за нашата република, като възобновиха широкомащабните взаимни учения за нуклеарна война с ясно изразен нападателен темперамент и сложиха на непрекъсната основа разполагането на стратегическите си нуклеарни средства наоколо до Корейския полуостров ", сподели той.

Ким дефинира неотдавнашното засилено съдействие в региона на сигурността сред Вашингтон, Сеул и Токио като " най-лошата действителна опасност ". Той ги упрекна, че основават " азиатския вид на НАТО, който е главната причина за войната и експанзията ".

„ Това е просто най-лошата действителна опасност, а не заплашителна изразителност или мислено образувание “, сподели той.

В резултат на това, добави Ким, " за КНДР е доста значимо да форсира модернизацията на нуклеарните оръжия, с цел да задържи безапелационното преимущество на стратегическото въздържане ".

Ким също по този начин " акцентира, че е належащо да продължи работата по експоненциално увеличение на производството на нуклеарни оръжия и нашарване на средствата за нуклеарен удар ".

KCNA заяви, че членовете на събранието са одобрили единомислещо нова уговорка в конституцията за " гарантиране на правото на страната на битие и развиване, въздържане на войната и отбрана на районния и международния мир посредством бързо създаване на нуклеарни оръжия на по-високо равнище ".

„ Политиката на Северна Корея за създаване на нуклеарни сили е превърната в главен закон на страната, който никой няма право да нарушава с нищо ", съобщи Ким в речта си пред събранието.

Той акцентира, че е належащо " да се продължи работата по експоненциално увеличение на производството на нуклеарни оръжия и нашарване на средствата за нуклеарен удар ".

Съседна Япония обаче съобщи, че програмата за атомни оръжия на Северна Корея е " безусловно неприемлива ".

" Развитието на нуклеарната и ракетната стратегия на Северна Корея заплашва мира и сигурността на нашата страна и на интернационалната общественост ", съобщи основният секретар на японския кабинет Хироказу Мацуно в отговор на конституционната смяна. " Ще си сътрудничим със Съединените щати, Южна Корея и останалата част от интернационалната общественост за цялостното използване на съответните резолюции на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации и за цялостната денуклеаризация на Северна Корея ".

Експертите считат, че откакто нуклеарният статут на Северна Корея е залегнал в конституцията, вероятностите да се убеди управлението на страната да се откаже от атомните оръжия понижават.

Речта на Ким значи, че нуклеарната му мощ е непрекъсната ", съобщи пред Агенция Франс Прес Янг Мун Джин, президент на Университета за севернокорейски проучвания в Сеул. " Това още повече отдалечава вероятността за денуклеаризация на Северна Корея ".

Оръжейните тествания на Северна Корея през тази година включваха междуконтинентални балистични ракети, а този месец военните й направиха това, което дефинираха като симулации на " тактическа нуклеарна офанзива ".

Пхенян също по този начин се опита и не съумя два пъти тази година да изведе в орбита боен шпионски спътник. В отговор на това Южна Корея и Съединените щати ускориха съдействието си в региона на сигурността, като организираха огромни взаимни учения и тристранни военноморски учения с Япония.

Последното известно севернокорейско оръжейно тестване, включващо две балистични ракети с дребен обхват на деяние, беше осъществено, до момента в който Ким беше на път да се срещне с президента Владимир Путин в Русия.

Посещението на Ким в Русия - първото му посещаване в чужбина след пандемията от ковид - разпали опасенията на Запада, че Москва и Пхенян ще подценен глобите и ще сключат оръжейна договорка. Смята се, че Русия се интересува от закупуването на севернокорейски муниции за войната си в Украйна, до момента в който Пхенян желае съветска помощ за своите ракетни и галактически стратегии.

„ Посещението на Ким в Русия и евентуалното усилване на военното съдействие с Москва свидетелстват за нараснала отдаденост на устрема му да се трансформира във внушителна нуклеарна мощ ", споделя Ян от Университета за севернокорейски проучвания. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР