Ким Чен Ун изтегли посланиците на страната си в Москва,

...
Ким Чен Ун изтегли посланиците на страната си в Москва,
Коментари Харесай

Ким Чен Ун изтегли посланиците си в Пекин, Москва и ООН


Ким Чен Ун изтегли посланиците на страната си в Москва, Пекин и Организация на обединените нации. Властите в Северна Корея отзоваха за съвещания тримата си дипломати, съобщи "Интерфакс”, като се базира на организация "Ренхап”. Сред привиканите назад в родината си са посланикът в Китай Ли Че Рен, в Русия Ким Хен Чун и непрекъснатият представител на Северна Корея в Организация на обединените нации Ча Сон Нам. Към момента не е известно какъв брой техни сътрудници за привикани за съвещания в Пхенян, съобщи бТВ.

За последно сходни дейности са били предприемани от Северна Корея през юли 2015 година

Решението на КНДР, което на езика на дипломацията значи отвод от разговор със съответните страни, този път идва на фона на покачващото се напрежение сред комунистическата страна и Съединени американски щати.

Доналд Тръмп ясно даде да се разбере, че не би се поколебал да употребява мощ против Северна Корея, до момента в който в Пхенян се заканиха, че ще проведат тестване на ракети с огромен радиус на деяние, които ще прелетят над Япония, с цел да паднат на броени километри от американските бази в Гуам. В същото време Русия и Китай този път не застанаха компактно зад КНДР, а Пекин дори поддържа новите наказания против Северна Корея.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР