Ким аргументира решението с факта, че Северна Корея вече е

...
Ким аргументира решението с факта, че Северна Корея вече е
Коментари Харесай

Ким Чен-ун обяви край на ядрените и ракетните тестове

Ким аргументира решението с обстоятелството, че Северна Корея към този момент е проверила оперативността на нуклеарните си оръжия.

© Kcna Още по тематиката
Лидерите на Северна и Южна Корея се договориха за среща
29 мар 2018
Лидерите на Съединени американски щати и Северна Корея се готвят за първа среща в историята

Тя би довела до понижаване на напрежението сред двете страни и до прекратяването на нуклеарните проби на Пхенян
10 мар 2018
Залогът в диалозите сред Северна и Южна Корея е доста по-голям от олимпиадата

Първоначално фокусът ще бъде върху олимпийското съдействие, преди да се премине към по-сложни политически и военни въпроси
8 яну 2018
Северна Корея одобри предлагането за диалози на Южна Корея
5 яну 2018 Севернокорейският водач Ким Чен-ун разгласи, че страната му към този момент няма потребност от нуклеарни и ракетни опити, представен от международните организации. Той съобщи, че считано от през днешния ден, Северна Корея ще затвори своя полигон за нуклеарни тествания, ще спре да прави такива проби и ще приключи изстрелванията на междуконтинентални балистични ракети.

Решението е било взето на съвещание на Централния комитет на ръководещата Корейска трудова партия. Ким аргументира решението с обстоятелството, че Северна Корея към този момент е проверила оперативността на нуклеарните си оръжия. А изказване бе публикувано от севернокорейската държавна осведомителна организация КЦТА и препредадено от южнокорейската Йонхап. То идва на фона на засилената дипломатическа интензивност към Северна Корея.

Миналия месец Ким Чен-ун направи направи първата си публична аудиенция, откогато пристигна на власт през 2011 година - в Китай, където бе признат от президента Си Цзинпин. На 27 април Ким ще се срещне с южнокорейския президент Мун Дже-ин, преди историческа среща с президента на Съединени американски щати Доналд Тръмп, датата за която към момента не е избрана.
Съединените щати, Южна Корея и Япония не престават да упорстват Северна Корея да се откаже от своята нуклеарна и ракетна стратегия, поради които Организация на обединените нации й наложи редица наказания.

" Северна Корея се съгласи да приключи всички нуклеарни опити и да затвори значим обект за (ядрени) опити. Това е доста добра вест за Северна Корея и за света - огромен прогрес! Очаквам с неспокойствие нашата среща на върха ", написа президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп в Twitter.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР