Километрични опашки от коли и пътници задръстват тези дни граничните

...
Километрични опашки от коли и пътници задръстват тези дни граничните
Коментари Харесай

Километрични опашки от коли и пътници на турско-българските граници

Километрични опашки от коли и пасажери задръстват тези дни граничните пунктове на българо-турската граница.

По данни на осведомителна организация Демирйорен хабер ажансъ турските жители от европейските страни /гурбетчиите/ тези дни всеобщо пътуват за Турция за ваканцията. Маршрутът им минава през Граничен контролно-пропусквателен пункт Капитан Андреево, Лесово и Малко Търново на българската граница, а също - Пазаркуле и Ипсала на границата с Гърция.

От 25 юни до момента в Турция са пристигнали към 750 хиляди души.

На Капъкуле към 10-те паспортни гишета са разкрити в допълнение още две, повишен е броят на чиновниците по паспортна и митническа инспекция, твърди представител на Областната дирекция за митници и външна търговия Тракия пред осведомителната организация.

Турските жители се оплакват от дългото очакване на граничните пунктове с България и Сърбия.

Повече от 6 часа ни накараха да чакаме на българския Граничен контролно-пропусквателен пункт, с цел да минем на Капъкуле, цитира организацията пасажера Йоккеш Карапънар, който дошъл от Белгия дружно със фамилията си.

Подобна била обстановката и на границата сред Сърбия и България, където Сабахаттин Шахин, който идва от Австрия, също е чакал няколко часа, оповестява турската осведомителна организация.

Според турските пасажери опашките по границите с България и Сърбия са заради бавната работа на паспортните и митническите чиновници, и преустановяване на обслужването макар интензивния трафик, се показва в кореспонденцията на организацията.

На българската граница, когато запиташ някой чиновник да вземем за пример за какво гишетата са затворени, той освен че не ти дава отговор, само че даже и не те поглежда. Същото е и на сръбската граница, споделя Джем Кълънч, който е чакал към 5 часа на жега от 40 градуса, защото пунктът към България бил затворен. Добре че на Капъкуле работят доста гишета, с цел да наваксаме престоите по време на пътуването, споделя Кълънч пред Демирйорен хабер ажансъ.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР