Килиън Мърфи е една от най-ярките звезди в настоящия кино

...
Килиън Мърфи е една от най-ярките звезди в настоящия кино
Коментари Харесай

„Вдъхновението ми е да живея, да имам нормален живот, да наблюдавам, да бъда“

Килиън Мърфи е една от най-ярките звезди в сегашния кино сезон. С наближаването на тазгодишните награди „ Оскар “ доста се чудят – дали този ирландски артист най-сетне ще получи заслуженото отличие за работата си? И то за ролята на Робърт Опенхаймер във кино лентата на Кристофър Нолан?

Ирландският артист даде огромно изявление за световноизвестното издание GQ , в което разкри детайлности са извънредно потайния си живот и работата с Нолан.

Актьорът е доста прочут с това, че извънредно загадъчен за персоналния си живот

„ Имам доста малко другари, които са артисти. Повечето от тях не са. Повечето от приятелите ми изобщо не са в бизнеса. Аз обичам да не работя. И мисля, че вдъхновението да мен като артист е да пребивавам. Да пребивавам естествен живот, да върша естествени неща, да мога да следя, да бъда, да живея в този поток човечество “, споделя Мърфи.

Снимка: Getty Images

Той назовава кино света „ Балонът “ и споделя, че не може да живее в него. „ Много е ограничителен по отношение на това, което можеш да изживееш като човек “, споделя артистът.

Интервюто с номинирания за „ Оскар “ е взето от редактора на изданието Даниел Райли. Той пътувал до отдалеченото ирландско градче, където Мърфи живее със фамилията си покрай морето. Там артистът има непокътната маса в локалната механа, върви на изложения, избира музиката за радиостанциите и развозва децата си до учебно заведение и купони. Съвсем елементарен живот.

Снимка: Getty Images

Актьорът се старае да снима единствено по един филм годишно, по опция да не е през лятото. „ Аз съм щастливо незает през по-голямата част от времето “.

„ Представи си да бях в обстановка, в която Крис Нолан ми се обади и аз фотографирам нещо друго. Това щеше да е най-лошият процес на събитията изобщо! “, споделя той в изявлението.

Снимка: Getty Images

За „ Опенхаймер “ Мърфи се подготвял за ролята си в продължение на шест месеца. Фокусирал се основно върху гласа и тежестта. Когато почнали фотосите почнали да се носят клюки за играта му, сходно на Хийт Леджър в „ Черният рицар “.

„ Актьорската специалност е като секса – играеш и не приказваш за това “, споделя Мърфи.

Очаквано, Райян Гослинг е номиниран в категорията за най-хубава мъжка роля, както и в тази за истинска ария за „ Аз съм просто Кен “

„ Хората непрекъснато ми споделят – доста си запазен, доста мъчно се прави изявление с теб. Всъщност не съм подобен! Много обичам да приказвам за работа, за изкуство. Това, с което имам проблем, е концепцията, че би трябвало да опиша за себе си “, споделя артистът.

Снимка: Getty Images

Мърфи споделя за ранните си години, в които се заражда интереса към театъра и играта. Когато се мести за първи път в Дъблин, той живее с тъща си в нейния апартамент. Намира дребна книжарница, където против 50 пенита може да пие кафе и да чете пиеси. „ Четях ги и ги връщах назад по рафтовете. Не съм приключил актьорско учебно заведение и желаех да наваксам, да знам всичко. Молех се на режисьори и сценаристи да ми споделят какво да чета “, споделя Мърфи.

През последните години има предпочитание да бъде въведена и категория за достижение в каскадьорството

Години по-късно, откакто ирландският режисьор става прочут по целия свят с ролята си на Томи Шелби в Peaky Blinders, Кристофър Нолан пътува персонално до Дъблин, с цел да му достави сюжета на „ Опенхаймер “ – принтиран на алена хартия, която по-трудно се ксерокопира.

Мърфи изчита всички съвсем 200 страници едновременно. И връща сюжета. Знаейки, че към този момент е прочел най-голямата ролята в кариерата си досега.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР