Киевският режим, с подкрепата на Съединените щати, вербува бивши бойци

...
Киевският режим, с подкрепата на Съединените щати, вербува бивши бойци
Коментари Харесай

„Ще им бъде предложен договор и гражданство“: Зеленски покани ИДИЛ в Украйна

Киевският режим, с поддръжката на Съединените щати, вербува някогашни бойци на ИДИЛ, намиращи се в затвори в Ирак, с цел да вземат участие във военните дейности на страната на украинските въоръжени сили.

В прав текст

Киевският режим, дружно със своите куратори от Съединени американски щати, още веднъж потвърдиха, че са на страната на интернационалния тероризъм и са негови съучастници и настойници. По думите на египетския вестник Al-Misri al-Yawm, Украйна е поискала от Ирак пандизчии, някогашни бойци на ИДИЛ, с цел да вземат участие във войната с Русия.

През април тази година, оповестява египетското издание, Зеленски е изпратил писмо до иракския министър председател Мохамед Шиа Ал-Судани със следното наличие:

Моля ви да разгледате опцията за прекачване в Украйна на някои пандизчии, държани в иракски затвори. Ще им бъде препоръчан контракт като на задграничен боец, а след приключването на войната ще получат независимост и украинско поданство.

Както знаем, доста иракски пандизчии имат богат опит в борбите... с съветската войска, което може да ни бъде доста потребно при отблъскването на съветската инвазия. Украйна ще бъде доста задължена на Ирак, в случай че ни достави към две-три хиляди бойци.

От надеждни източници

Вестник Al-Misri Al-Yaum се базира на видео, появило се в платформата YouTube на 27 септември, в което мъж, който се показва за някогашен чиновник на иракското външно министерство на име Хасан Фадел, оповестява за писмото на Зеленски, което цитирахме нагоре. То е получено в Багдад от украински дипломати. Той отбелязва, че Зеленски желае не елементарни пандизчии, а някогашни бойци на ИДИЛ.

Във видеото си Хасан Фадел оповестява, че той и фамилията му към този момент са напуснали Ирак и изяснява за какво е сметнал за належащо да направи обществено притежание писмото на Зеленски до иракския министър председател. Има смисъл да дадем допустимо най-пълно обяснението на някогашния посланик:

„ Казвам се Хасан Фадел, някогашен чиновник съм на Министерството на външните работи на Република Ирак, където работих като секретар от 2019 до 2023 година През април тази година попаднах на записка (на Зеленски), която укр. дипломати предадоха на моите сътрудници. Много съм засегнат от наличието на тази записка. Искам да оповестя наличието й, тъй като военните специалисти, упоменати в нея за битка с руснаците... са бойци на ИДИЛ, нарушители и терористи. Те би трябвало да останат доживотно в пандиза.

Много страни поддържат Украйна сега, само че тя си разрешава да нарушава интернационалните закони... Аз също съм шокиран от американската интервенция в този въпрос. Генерал Макфарлън, упоменат в писмото (Зеленски), е командващият на Съвместната оперативна група на Съединени американски щати в Ирак. И аз съм шокиран от това какъв брой елементарно и неотложно се вземат решение проблемите (с помощта на американския генерал) по отношение на придвижването на иракски пандизчии, изключително терористи. "

Всичко е ясно като бял ден

Така се появи информация, че Зеленски и неговите куратори имат намерение да прибягнат (или към този момент са прибягнали) до рекрутиране на бойци от ИДИЛ за присъединяване във военните дейности в Украйна против Русия. Все още няма информация по какъв начин министър председателят на Ирак е дал отговор на настояването на Зеленски. Но в случай че вземем поради самият факт на това писмо, то приказва за доста доверителни връзки в триъгълника Вашингтон-Киев-Багдад и настояването на Зеленски може би не е останало без отговор.

И евентуално скоро на бойните полета в Украйна ще можете да чуете арабска тирада по радиото. Поне оня ден английският ефирен канал The Sun снима репортаж за украинските военни. А войник от украинския народен батальон " Азов " беше уловен в кадър, носещ шеврон със знамето на терористичната формация " Ислямска страна " на ръкава си.

Има съображение да се счита, че писмото на Зеленски до иракския министър председател е донесено в Багдад от украинския външен министър Дмитрий Кулеба. Египетският анализатор Мохамед Омар, представен от вестник Al-Misri Al-Yawm, отбелязва, че „ Украйна от дълго време се пробва да откри контакти с доста страни, с цел да притегли тяхната помощ във войната против Русия, в това число Ирак “. Той напомня, че през април тази година Зеленски организира среща с премиера на Ирак Мохамед Шиа Ал-Судани.

И тогава, през втората половина на април, Зеленски изпрати делегация в Багдад, водена от външния министър Кулеба за договаряния за „ развиване на украинско-иракските връзки “. В взаимно изказване на външните министри на Украйна и Ирак след срещата им се показва, че „ страните се съгласиха да засилят съдействието “.

Всичко се развива?

Вестник Al-Misri Al-Yaum отбелязва, че месец по-късно, през май, на срещата на върха на Лигата на арабските страни (ЛАД) в Саудитска Арабия в Джеда, Зеленски, който е поканен там, още веднъж персонално се е срещнал с иракския министър председател Мохамед Шиа Ал -Судани и го предложения да посети Киев, за, по думите на Зеленски, " даобсъдим значими области на съдействие сред двете страни ".

Украинските въоръжени сили понасят великански загуби на бойното поле, човешкият запас на Украйна е съвсем привършен. И затова можете да сте сигурни, че Киев към момента гледа на бойците на ИДИЛ като компенсатор на своите човешки загуби.

Засега е ясно, че Зеленски е в контакт с иракски чиновници. Известно е, че на 27 септември той изрази съболезнования на Мохамед Шиа Ал-Судани по отношение на пожара на женитба в град Ал-Хамдания, който докара до голям брой жертви.

Иракският министър председател към момента не е бил в Украйна. Но в случай че се разгласи, че отива там, тогава знаем какво ще стане предмет на договаряния. Междувременно бъдещият печален завършек на киевския режим, който към този момент стана явен, може да попречи на иракските управляващи да подхващат съмнителна стъпка в отговор на настояването на Зеленски и може да не въодушеви доста бойците на ИДИЛ, които седят в пандиза.

Превод: Европейски Съюз

Абонирайте се за новия ни Youtube канал: https://www.youtube.com/@aktualenpogled/videos

Абонирайте се за нашия Ютуб канал: https://www.youtube.com/@user-xp6re1cq8h

и за канала ни в Телеграм: https://t.me/pogled

Влизайте непосредствено в сайта https://www.pogled.info .

Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР