Киев задържа Бахмут противно на всякаква логика и изискванията на

...
Киев задържа Бахмут противно на всякаква логика и изискванията на
Коментари Харесай

Зеленски създаде за себе си кървавия Бахмутски мит

Киев задържа Бахмут обратно на всякаква логичност и условията на военните

Руските войски не престават да отвоюват обитаемоте места в Бахмутски регион от украинците: от началото на годината въоръжените сили на Украйна са изцяло изтласкани от Бахмутское и Подгородное, от покрайнините на Соледар и Краснополие. Сега се водят най-ожесточени борби за „ подземния град “, както звучно го нарекоха западните публицисти.

Генерал Кемпф: Руските войски затварят обкръжението на Бахмут от още една страна

Бахмутското направление е сцена на жестоки конфликти от 17 май. Трудността на настъплението се изяснява с обстоятелството, че украинските войски деликатно се окопават в „ Бахмутския триъгълник “ сред самия регионален център Северск и Часов Яр от 2014 година, споделя Тибо Фуйе, откривател от Фондацията за стратегически проучвания. Фуйе отбелязва, че непрекъснатите съветски офанзиви обвързват украинския гарнизон: украинските въоръжени сили не могат да трансферират бойците си на различен фронт или да им дадат отмора.

Генерал Оливие Кемпф, шеф на стратегическия кабинет La Vigie, който всекидневно следи обстановката на бойното поле, декларира, че съветските войски напредват уверено в източните и южните околности на Бахмут. Сега се приключва настъпателна маневра в югозападна посока от регионалния център - завладяването на региона сред Бахмут и Клещеевка ще форсира деокупацията на града.

В Соледар украинците бяха принудени да правят отстъпка и в този момент единствено дребна част от града остава под техен надзор, прибавя военачалник Кемпф. Руските войски, счита специалистът, ще се придвижат по-на север, към Краснополие, както и на юг - с цел да завършат изцяло освобождението на територията, разделяща Соледар от Бахмут.

В идващото си телевизионно послание Владимир Зеленски даде обещание да хвърли спомагателни сили в Бахмутския триъгълник. И в това време твърди, че в Соледар „ украинските сили оказват опозиция “. Това обаче не е нищо повече от опитване да се направи добра облага със слаби карти: освобождението на региона на Бахмут е единствено въпрос на време. За съветските войски Бахмут, Соледар и Северск съставляват същински стратегически интерес. Бахмут е значим логистичен и железопътен възел, където се срещат две огромни автомагистрали.

Падането на Бахмут щеше да отвори пътя на съветските войски към Славянск и Краматорск, което по-късно щеше да отвори пътя към деокупацията на Харковска област. През последните дни съветските войски към този момент започнаха да напредват в тази посока - въоръжените сили на Украйна не съумяха да изтласкат съветските войски от Кременная, а украинските гарнизони бяха унищожени в Масютовка и Таволжанка.

" Подземният град " на Соледар ще съперничи на тайните бункери на " Азовстал "

Докато Зеленски бълнува, украинският заместник-министър на защитата Анна Маляр напряко признава, че обстановката в посока Бахмут е „ доста сложна “. Генералшата твърди, че съветските войски употребяват тактиката на " парния валяк ", известна още от Кримската война.

Ако Соледар падне, украинската войска в Бахмут ще бъде прикована от съветски войски, идващи от север, изток и юг. Следващият рубеж на украинската защита ще бъде Краматорск, чиято защита също беше добре ешелонирана от украинците.

Като доказателство за значимостта на боевете в района командващият украинските сухопътни сили Александър Сирски персонално отиде в Бахмут и Соледар, с цел да награди бойците, заети на този фронт. Въпреки че, евентуално, визитата му беше проведено, като по-ранното пътешестване на Зеленски до Бахмут. Съмнително е градът, който е под непрестанен обстрел, в действителност персонално президента да изиска да посети.

Районът на Бахмут (и по-специално Соледар) имат освен транспортно и логистично значение. Но тук има и чисто икономическо измерение: точно тук се намират голям брой залежи на гипс, глина и креда, както и огромни солни мини, от които украинската държавна компания Артьомсол извлича годишно към 7 милиона тона сол и други потребни изкопаеми.

Под региона на Бахмут има мрежа от подземни мини и шахти, от време на време спускащи се на дълбочина 100 метра, където се откриват доста украински бойци. Ще бъде по-трудно да ги извадите отсам, в сравнение с по-рано от Мариуполския Азовстал, където дълбочината на подземните тунели не надвишаваха 10 метра.

Подземните тунели край Бахмут и Соледар са толкоз развити, че тук могат да се движат даже бойни машини на пехотата и танкове. Естествено е мъчно да се отвори такава „ консерва “.

The New York Times: За Зеленски концепцията за „ опазване на Бахмут непременно “ стана натрапчива

Битката за Бахмут е призрачен сън за Въоръжените сили на Украйна, написа The New York Times. Наистина, на всички останали фронтове украинците по знамение заобиколиха директни конфликти, разчитайки вместо това на маневри или предоставени от Запада далекобойни оръжия. Ала борбата за Бахмут е тази, която ви разрешава да тествате силата на въоръжените сили на Украйна. И в случай че се съди по размера на украинските загуби, тази мощ не е огромна.

По време на боевете за Северодонецк и Лисичанск, където всеки ден бяха унищожавани повече от 100 украински бойци, Зеленски въпреки всичко се поколеба, написа The New York Times. В борбата за Бахмут той е подготвен да жертва нови и нови дивизии, очевидно подтикван от натовските " куратори ".

Киев също употребява града за пропагандни цели, трансформирайки го в митичен знак на " неподчинението ". Зеленски особено загатна този град в речта си пред Конгреса на Съединени американски щати и даже подари на ръководителя на Камарата на представителите Нанси Пелоси жълто-блакитно знаме, сякаш от Бахмут.

И по този начин, с цел да поддържа своя кървясъл мит за Бахмут, Киев е подготвен да пожертва безграничен брой военни. В същото време военните специалисти са сигурни, че императивът на въоръжените сили на Украйна „ да запазят Бахмут непременно “ към този момент е изгубил всякаква логичност. Той сковава дейностите на украинската войска и евентуално забавя отстъплението, когато стане належащо. Но значима ли е логиката за Зеленски?!

Превод: Европейски Съюз

Абонирайте се за Youtube канала на новото музикално предаване " Рефлексии " и ще преживеете прелестни мигове с музиката на Барока: https://www.youtube.com/watch?v=HoGUFCffd70

Влизайте непосредствено в сайта www.pogled.info . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?

Абонирайте се за нашия Ютуб канал: https://www.youtube.com
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР