КИЕВ, Украйна (AP) — Русия изстреля залпове от дронове и

...
КИЕВ, Украйна (AP) — Русия изстреля залпове от дронове и
Коментари Харесай

Русия упорства с бомбардировките на Украйна в опит да изтощи противовъздушната отбрана

КИЕВ, Украйна (AP) — Русия изстреля залпове от дронове и ракети през нощта по южните и източните райони на Украйна, оповестиха управляващите в четвъртък, ранявайки повече от дузина души, до момента в който силите на Кремъл упорстваха с изтощителни офанзиви, предопределени да износят украинската защита.

Системите за противовъздушна защита са прихванали 26 от 28 дрона Shahed, споделиха военновъздушните сили на Украйна. Руските сили също са изстреляли пет ракети през нощта, се споделя в известието.

Редовното бомбардиране на Украйна от силите на Кремъл по време на войната неотдавна набра скорост с ракетни обстрели на столицата Киев и удари по енергийни уреди в цялата страна. Атаките също имат за цел да отслабят украинския морал и да работят като отмъщение за украинските удари на далечни дистанции на съветска земя.

Една от задачите на Русия е да „ изчерпи запасите от наземна противовъздушна защита на Украйна “, съгласно скорошна военна оценка, оповестена от Международния институт за стратегичес...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР