Киев ще се нуждае от около 18 милиарда евро, за

...
Киев ще се нуждае от около 18 милиарда евро, за
Коментари Харесай

Кличко иска 18 млрд. евро за възстановяване на Киев до зимата

Киев ще се нуждае от към 18 милиарда евро, с цел да възвърне домове и да поправи инфраструктурата за бездомните хора до зимата. Това съобщи кметът на украинската столица Виталий Кличко на Световния стопански конгрес в Давос.

Това не са доста пари, само че хората би трябвало да схванат, че стопанската система на страната ни също е унищожена, уточни той.

Кличко изясни, че инфраструктурата в цялата страна е била разрушена вследствие на съветската инвазия, наблягайки, че военният спор е покруса освен за украинците, само че и за " милиони хора в Европа ".

В началото на месеца украинският президент Володимир Зеленски съобщи, че Украйна ще се нуждае от към 600 милиарда $ за възобновяване на стопанската система и инфраструктурата си след края на съветската интервенция.

Украинският министър-председател Денис Шмигал пръв загатна сумата от 600 милиарда $. Той съобщи, че тази сума ще бъде нужна за възобновяване на стопанската система и инфраструктурата в дълготраен проект.

Преди това украинските управляващи неведнъж заявяваха, че замразените вследствие на глобите задгранични средства на Банката на Русия могат да бъдат употребявани за възобновяване на страната. Украинското министерство на стопанската система оцени размера им на 415 милиарда $ и изиска от западните сътрудници да разработят механизъм за конфискуване на тези пари в интерес на Киев. Според съветския министър на финансите Антон Силуанов Западът е замразил към 300 милиарда $ от 640 милиарда $ запаси на Централната банка в чужбина.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР