Киев се е възползвал от провокацията на основателя на Вагнер

...
Киев се е възползвал от провокацията на основателя на Вагнер
Коментари Харесай

Смут и паника в Москва: Киев се възползва от провокацията на Пригожин

Киев се е възползвал от провокацията на създателя на " Вагнер " Евгений Пригожин и концентрира елементи за нахлуване в тактическото направление на Бахмут, съобщи Българска телеграфна агенция, базирайки се на информация на ТАСС.

" Възползвайки се от провокацията на Пригожин за дезорганизиране на обстановката, киевският режим концентрира за настъпателни дейности подразделения от 35-а и 36-а бригада на морската пехота на въоръжените сили на Украйна в Бахмутското тактическо направление ", декларират от съветското министерство на защитата.

Ведомството добави, че съветските въоръжени сили са дали отговор с въздушни и артилерийски удари по съперника.

Междувременно в Киев фрагменти от безпилотен аероплан са паднали върху паркинг в центъра на украинската столица и службите за незабавна помощ са пристигнали на място, заяви кметът на града Виталий Кличко, представен от Ройтерс.

Кличко добави, че двама души са били ранени в централния киевски квартал Соломянский, а на фотоси, оповестени в обществените медии, се вижда, че най-горните етажи на небостъргач са в пламъци.

В цяла Украйна беше оповестена въздушна паника в продължение на повече от час и в Харков, втория по брой на популацията град в страната, бяха регистрирани детонации. Съобщава се за детонации и в Днепър в Централна Украйна, както и в други градове.

В отчет на украинските въоръжени сили се отбелязва, че са били задействали противовъздушни подразделения в цялата страна.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР